Skip to main content

Nebunie în trafic! Începe şantierul pe unul dintre cele mai tranzitate drumuri spre Timişoara

Mâine va fi predat amplasamentul pentru tronsonul 1 al proiectului de extindere la patru benzi a drumului care leagă Timişoara de autostradă, prin Dumbrăviţa.

Este vorba despre un sector de aproximativ 3 kilometri, care va fi lărgit la patru benzi.

Acest tronson este unul dintre cele mai aglomerate din judeţ, pe de-o parte din cauza celor care urcă sau coboară de pe autostradă, iar pe de altă parte pentru că cei mai mulţi dintre dumbrăviţeni fac naveta la Timişoara.

Tocmai de aceea, atât locuitorii cât şi constructorul care se ocupă de lucrare se tem că şantierul va îngreuna traficul şi mai mult.

“Ne confruntăm că această provocare a traficului. Se observă deja, iar în momentul în care se va circula pe patru benzi (pe tronsonul din Giarmata – n.r.) valorile de trafic vor creşte foarte mult, circulaţia se va îngreuna, suprapunându-se şi cu începerea şcolii. Fac un apel către Consiliul Judeţean, Primăria Dumbrăviţa şi Primăria Timişoara să găsim o cale în care prezenţa noastră să nu afecteze prea mult viaţa cotidiană a cetăţenilor privind traficul şi circulaţia mijloacelor de transport în comun. Trebuie să abordăm proiectul la masă cu partenerii implicaţi privind relocarea stâlpilor, fluenţa traficului, dirijarea circulaţiei pe străzile laterale. Din punctul meu de vedere ar trebui să intervină atât Serviciul Poliţiei Rutiere, cât şi Consiliul Judeţean Timiş, Primăria Dumbrăviţa şi Primăria Timişoara”, spune Cătălin Flămânzeanu, director general – Strabag SA.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş spune însă, că doar Primăria Dumbrăviţa şi Primăria Timişoara pot găsi soluţii.

Şi asta pentru că drumurile pe care ar putea fi deviat traficul sunt în administrarea comunei, iar înlocuirea mijloacelor de transport în comun ar trebui făcută de STPT, societatea Primăriei Timişoara.

“Este responsabilitatea Primăriei Dumbrăviţa şi a Municipiului Timişoara, care au ca atribuţii legale gestionarea transportului în comun, să găsească soluţii alternative pentru a asigura continuitatea liniei de troleibuz. Sunt troleibuze hibrid care ar putea funcţiona pe tronsonul pe care se dă linia jos, sunt străzi laterale care pot fi folosite atunci când încep lucrările. Dar, ţine de Poliţia Rutieră, de Primăria Dumbrăviţa şi Primăria Timișoara să găsească soluţii astfel încât nici transportul în comun să nu fie întrerupt, nici traficul să nu fie blocat pe perioada desfăşurării lucrărilor”, spune Alin Nica, preşedintele CJT.

Termenul de execuţie a lucrărilor de lărgire la patru benzi a drumului care tranzitează Dumbrăviţa este de 6 luni, iar valoarea contractului este de 23.847.345,66 lei fără TVA.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.