Skip to main content

Ne topim! ANM a emis cod roșu de caniculă, în mai bine de jumătate din țară!

Meteorologii au emis un cod roșu de caniculă şi disconfort termic în aproape toată țara! Vizat este şi Timişul.

În acest weekend, mai exact în zilele de 13 și 14 iulie, vor fi temperaturi extreme, în unele zone termometrele trecând pragul de 40 de grade celsius.

Vizate sunt județele din vestul, sudul și estul țării, dar căldura sufocantă va afecta și câteva județe dinspre nordul țării. Așadar, cele mai afectate zone de caniculă sunt Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, unde se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade. Restul județelor sunt sub incidența unui cod portocaliu.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Astăzi și mâine, ANM a emis pentru toată țara conduri portocaliu și galben.

De asemenea, Agenția Națională de Meteorologie anunță că valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Acesta este cel mai sever val de căldură din ultimii ani, iar autoritățile îndeamnă populația să evite expunerea la soare în orele de vârf, să se hidrateze corespunzător și să ia măsuri de protecție adecvate.


Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.