Skip to main content

UVT, din nou în top! Este pe poziția a cincea în România și pe prima între universitățile timișorene, în ediția 2025 a QS Europe University Ranking!

Ediția 2025 a QS Europe University Rankings confirmă prezența Universității de Vest din Timișoara în rândul celor mai prestigioase universități din România și de la nivel european, prin clasificarea pe poziția 435 în cadrul ierarhiei universităților europene.

În ediția din 2025 a QS Europe University Rankings se regăsesc 17 universități din România, nouă dintre acestea fiind membre ale Consorțiului Universitaria, alianță majoră din care face parte și UVT.

UVT este pe prima poziție la nivel național în ceea ce privește citările per lucrare (Citations per Paper) și raportul studenți/cadre didactice (Faculty Student Ratio). Luând în considerare toți indicatorii, UVT ocupă poziția a cincea la nivel național și poziția 52 în Europa de Est.

Clasamentul universitar european publicat de QS World University Ranking aduce o nouă confirmare a competitivității UVT în spațiul european al educației și cercetării, o ierarhizare considerată drept una dintre cele mai obiective la nivel internațional„, transmite rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Acest clasament a vizat evaluarea a 685 de universități din toată Europa, dintre care 133 sunt din estul continentului.

Metodologia utilizată în demersul de ierarhizare a universităților este specifică tuturor proceselor derulate de QS și include următorii indicatori de performanță: reputaţie academică – 40%, reputaţia în rândul angajatorilor – 10%, raport studenţi/cadre didactice – 20%, raport citări/lucrări – 20%, cadre didactice din străinătate – 5%, studenţi din străinătate – 5%.

QS Europe University Rankings este o clasificare regională a QS World University Ranking care publică un clasament universitar global, cunoscut pentru obiectivitate, transparență și consecvență, fiind unul dintre cele nouă rankinguri recunoscute oficial și de Ministerul Educației Naționale, prin includerea rezultatelor sale în metarankingul național.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.