Skip to main content

Muzică bună, proiecţii de film, expoziţii şi o mulţime de alte surprize, la Muzeul Apei! Aquatim promite un weekend de neuitat

Primul festival al celui mai „tânăr” muzeu al Timișoarei, Seri de vară la muzeu, revine în weekendul 18-20 august, cu un program cultural variat, pentru toate vârstele.

După o ediție reușită în luna iulie, cu peste 2.500 de participanți, Muzeul Apei de pe Calea Urseni nr. 26 din Timișoara își așteaptă acum vizitatorii cu muzică live, seri de film, literatură, un spectacol de circ, expoziții de fotografie, vizite ghidate și numeroase ateliere creative și educative.

CITEŞTE ŞI: Durere în familia unui pescar! Bărbatul a ieşit să prindă peşte, dar a sfârşit înecat

Festivalul începe vineri, 18 august, ora 17, iar programul complet este disponibil pe pagina Facebook, în evenimentul dedicat festivalului, și pe site-ul Aquatim.

Două expoziții inedite de fotografie, găzuite de pavilionul de acces al muzeului, vor fi vernisate în prima seară a festivalului, 18 august, ora 19.

Este vorba de o selecție de lucrări prezentate în expoziția internațională I Remember Water , organizată de Rețeaua Internațională a Muzeelor Apei UNESCO (WAMU-Net), din care face parte și compania Aquatim, ce administrează Muzeul Apei și de expoziția Vietăți nevăzute, cu imagini realizate la microscop în cadrul expediției Sail Europe Around 2023 – Circumeuropa (SEA 2023), care duce capitala culturală în jurul Europei. Echipa de curatori WAMU-Net ne propune să privim apa prin amintirile și trările oamenilor din toată lumea și să reflectăm asupra felului în care îi putem schimba viitorul, în timp ce echipa științifică SEA 2023 deschide o fereastră către fascinantă lume subacvatică.

Expozițiile rămân deschise vizitatorilor în perioada august-septembrie.

Seara de vineri este dedicată spectacolului extraordinar Familia Firescu, oferit de Școala de Circ, accesibil publicului de toate vârstele.

Prin acrobație, echilibru și artă scenică, Școala de Circ își inspiră spectatorii să-și redescopere și exporeze creativitatea. Iar pentru un plus de inspirație, seara poate continua cu povești spuse pe muzică, alături de scriitorii Adina Ștefănescu, Lucian Ionică, Tudor Crețu și Cosmin Leucuța, harpista Mihaela Faur și violonista Marta Chiș.

CITEŞTE ŞI: Încep lucrările de consolidare pe DN 67 D, sectorul frecvent afectat de alunecările de teren

Sâmbătă seara, ansamblul Sonoterra, unit de multi-instrumentistul Cătălin Milea, promite să poarte publicul festivalului pe diferite continente, într-un spațiu al unei experiențe muzicale memorabile. Din program face parte și Suita Aurora, o creație strâns legată de apă, dedicată vieții și energiei feminine.

Proiecțiile de film, prezente în fiecare zi în programul festivalului, includ documentarele Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri (2022) ce scot la lumină povești și locuri uitate sau neștiute ale Timișoarei, printre care și celebrul „OZN de la Urseni” și reportajul SEA 2023 – Circumeuropa despre expediția fluvio-maritimă care pleacă din inima Timișoarei și face opriri în peste 20 de foste și actuale capitale europene a culturii.

Oferta de ateliere și activități practice a festivalului este una bogată și foarte diversificată, ce include modelaj și amprentare în lut, inițiere în arta circului, lectură pentru copii, ilustrație, tehnici inedite de pictură colectivă, pescuit, sport, reciclare ulei uzat, floricutură, biologie și studiu la microscop, decorarea sacoșe eco, determinări experimentale ale calității apei potabile.

Toate activităție sunt gratuite, însă pentru pentru condițiile de participare la fiecare atelier, este recomandată consultarea programului.

Înscrierea prealabilă este necesară pentru atelierul de lectură Povești pe firul apei – link: https://forms.gle/BnmXj9PSn4EAS5Uu6 și pentru cel de ilustrație – link: https://forms.gle/MJKsjeUfwxCNUYmq7.

Din programul festivalului nu putea lipsi una dintre principalele atracții ale Muzeului Apei – vizitele ghidate.

Cei care doresc să exploreze alături de ghiziclădirile fostei uzine de apă potabilă a Timișoarei pot alege unul dintre cele șase tururi, puse la dispoziție de organizatori, pentru care este indicat să se înscrie aici: https://forms.gle/TjHtmQ129TCG7U6n8.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.