Skip to main content

Muzeul Național al Banatului participă la expoziția internațională „First Royals of Europe” unde prezintă o replică a piesei centrale din Sanctuarul Neolitic de la Parța!

Muzeul Național al Banatului participă la expoziția internațională „First Royals of Europe”, organizată de Muzeul de Istorie al Canadei.

Reprezentanții Muzeului spun că este un moment de mândrie, Muzeul aliniindu-se alături de alte 25 de instituții culturale din sud-estul Europei, pentru a prezenta lumii o replică a piesei centrale din Sanctuarul Neolitic de la Parța.

Această piesă reprezintă un punct de referință în patrimoniul Muzeului și îi confirmă poziția pe harta marilor descoperiri arheologice, într-o expoziție ce cuprinde 6.500 de ani de istorie umană.

Sanctuarul de la Parța, aflat la nici douăzeci de kilometri de Timișoara, este emblematic pentru modul în care strămoșii noștri integraseră divinul în cotidian. Descoperit de arheologul Gheorghe Lazarovici, sanctuarul oferă o perspectivă asupra conexiunii ancestrale între cer și pământ, prin artefactele sale unice, precum statuia dublă – un taur și o femeie cu fața acoperită de o mască rituală.

Participarea la „First Royals of Europe” subliniază angajamentul Muzeului Național al Banatului de a valorifica și promova comorile istorice, conectând trecutul la prezent și viitor.

Este o celebrare a culturii și istoriei umane, o demonstrație a ceea ce am fost și a ceea ce putem fi când ne orientăm privirea împreună spre stele”, transmit reprezentanții Muzeului.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.