Skip to main content

Muzeu al fotbalului, la Timişoara! Suporterii echipei Poli vor înfiinţarea unui spaţiu dedicat, în care să fie expuse trofee, tricouri de joc, fotografii de arhivă şi alte obiecte reprezentative pentru ehipa fanion a Banatului

Asociația Suporterilor Timișoreni ”Druckeria” lansează în spațiu public conceptul muzeului permanent al clubului de fotbal.

Mai exact, este vorba despre un proiect pentru înființarea muzeului Politehnica Timișoara, un loc destinat conservării și expunerii elementelor de arhivă pe care asociația Suporterilor Timișoreni ”Druckeria” le-a colecționat de-a lungul anilor.

Până acum, membrii asociației au reușit să realizeze una dintre cele mai extinse arhive documentare ale unui club din Sud-Estul Europei, în prezent fiind în posesia Drukeria peste 100.000 de documente și obiecte de colecție, precum tricouri de joc, trofee, obiecte personale, fotografii, programe de meci, extrase din ziare și multe altele.

De asemenea tribuna oficială a stadionului Dan Păltinișanu ar urma să fie transformată într-un punct muzeal temporar, activat prin concerte, sesiuni de discuții și ateliere interdisciplinare adresate publicului de toate vârstele, pe parcursul acestui an.

Totodată, acest proiect își dorește să aducă laolaltă autoritățile locale, județene, comunitatea de suporteri, foști antrenori, jucători sau conducători ai Politehnicii, precum și oricare alte persoane care pot deține materiale de colecție Poli sau informații despre istoria clubului.

Optimismul privind realizarea acestui proiect vine în contextul în care, în 2021, asociația a organizat în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, cu prilejul centenarului clubului, o expoziție temporară denumită ”Politehnica Centenar”, care a fost extrem de vizitată și de apreciată în cele aproape patru luni în care a rămas montată în mansarda Bastionului Theresia.

Asociația Suporterilor Timișoreni ”Druckeria” a conceput şi un sondaj de opinie pentru a colecta idei, până în luna octombrie a acestui an, cu scopul de a defini tipologii de vizitatori și de a oferi o analiză asupra preferințelor comunității în materie de design, abordare, prezentare și facilități adiționale pe care muzeul ar trebui să le ofere.

Sondajul de opinie propune în total 28 de întrebări împărțite în patru secțiuni, durata maximă de completare fiind de 15 minute. El poate fi completat AICI, iar răspunsurile vor fi colectate până în luna octombrie.

Asociația Druckeria va oferi la sfârșit, prin tragere la sorți, premii câtorva norocoși dintre cei care completează sondajul, în baza unei adrese de email furnizate. Mai multe detalii vor fi anunțate pe parcursul campaniei.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.