Skip to main content

Munca e pentru fraieri! Cerşetorii din Timişoara se laudă că fac mai mulţi bani decât cei care merg zi de zi, la job. Reacţia Poliţiei Locale

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani.

Într-o singură zi, 20 de astfel de persoane au fost ridicate de pe domeniul public şi duse într-un complex de servicii sociale.

Nu este însă prima acţiune de acest gen şi cu siguranţă nici ultima, pentru că legislaţia deficitară le permite cerşetorilor să îşi reia oricând activitatea.

Mai ales că este una profitabilă. Conform Poliţiei Locale Timişoara, unii dintre cerşetorii ridicaţi de pe străzi aveau chiar şi câteva mii de lei asupra lor.

“Aceste persoane au devenit tot mai insistente, uneori chiar agresive, unele dintre ele își folosesc copiii la cerșit sau mizează pe mila trecătorilor etalând dizabilitățile fizice de care suferă ori pur și simplu sunt persoane apte de muncă, care și-au făcut un stil de viață din a cere bani fără să-și dorească reintegrarea în societate. Din cauza legislației care prevede doar sancțiuni contravenționale, aceste persoane continuă să fie prezente pe străzi și să producă disconfort celorlalți cetățeni. Polițiștii locali acționează prin preluarea lor din stradă și predarea către centrele sociale chiar și de mai multe ori pe zi”, transmite Poliţia Locală, care face apel la populaţie să nu mai ofere bani cerşetorilor, pentru că asta duce la o amplificare a fenomenului.

Cei care apelează la mila trecătorilor au făcut din asta un stil de viaţă şi refuză orice ajutor din partea statului.

Şi asta chiar dacă pot beneficia de cazare, masă şi asistenţă medicală, timp de trei ani, perioadă în care îşi pot găsi un loc de muncă şi pot economisi banii câştigaţi, pentru a putea să o ia de la capăt.

Cerşetorii cărora li se prezintă aceste aspecte refuză categoric, spunând că ei câştigă mai mulţi bani pe străzi, decât cei care sunt angajaţi.

„Persoanele depistate în stradă sunt predate centrului de asistență socială al DAS Timișoara de pe Str. Telegrafului, în care au posibilitatea să rămână până la trei ani, timp în care ar beneficia de cazare, masă și asistență medicală în mod gratuit, ar putea să se încadreze în câmpul muncii, iar banii câștigați în cei trei ani să îi pună deoparte pentru a putea începe o viață nouă, independentă. Cu toate acestea, ei refuză să rămână în centru și se întorc în stradă în aceeași zi, motivând chiar ei că ”este mult mai profitabil să cerșesc decât să muncesc, fac mai mulți bani cerșind decât voi muncind”. Reamintim celor care observă cerșetori sau oameni ai străzii că pot apela la numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale, 0256.968 sau 0256.246.112, pentru ca echipajele noastre să se deplaseze în vederea preluării acestor persoane și predarea lor către autoritățile în drept, pentru a încerca reintegrarea lor în societate”, mai anunţă Poliţia Locală Timişoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.