Skip to main content

Mizerie şi întuneric! Scenariul sumbru pe care îl anunţă Dominic Fritz, pentru următoarele luni, în Timişoara

Adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare îl revoltă pe primarul Timişoarei care spune că oraşul va fi privat de 36 de milioane de lei.

Dacă în urmă cu o lună, Dominic Fritz anunţa că decizia Guvernului va afecta desfăşurarea programului TM 2023, acum spune că de fapt întregul oraş va avea de suferit.

Şi asta pentru că diminuarea cheltuielilor pentru bunuri şi servicii înseamnă că Primăria nu va mai avea banii necesari să achite facturile de iluminat public sau curăţenie.

CITEŞTE ŞI: Înfiorător! Un bărbat se zbate între viaţă şi moarte, după ce tractorul pe care îl conducea s-a prăbuşit peste el

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât reducerea de 10% a cheltuielilor este raportată la bugetul pe tot anul trecut, însă economia trebuie făcută doar în cele 7 luni care au mai rămas din 2023.

„Mulți cred că bunuri și servicii înseamnă pixuri și scaune pentru funcționari. Nimic mai fals. Bunuri și servicii înseamnă banii pentru iluminat public, pentru reparații drumuri, pentru finanțarea proiectelor culturale, pentru întreținerea spațiilor verzi sau factura la curățenia stradală. În plină capitală culturală, suntem forțați nu doar să oprim o parte din finanțările culturale, ci să tăiem din cheltuieli care fac ca vizitatorii să fie primiți într-un oraș curat și îngrijit. Tăierile pentru toate aceste servicii publice vor fi resimțite mult mai tare decât doar cu 10%. Pentru că aproape jumătate de an a trecut deja, banii s-au cheltuit la nivelul bugetat, deci “economia” de 10% din bugetul anual trebuie făcută din sumele rămase pentru a doua jumătate: adică tăierile reale se apropie de 20%”, a scris Domininc Fritz, pe facebook.

Primarul spune că decizia Guvernului Ciucă este absurdă, mai ales că inflaţia, de peste 15%, a crescut preţurile inclusiv la utilităţi.

„Cu această decizie am văzut un guvern ori inconștient, ori incompetent, ori iresponsabil, ori toate trei. Un guvern care crede că prostește populația cu o soluție miraculoasă care ar acoperi gaura de 20 de miliarde de la bugetul de stat, dar tot ce face este să arunce bugetele locale în haos„, a conchis Fritz.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.