Mitropolitul Banatului, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Ştiinţe Agricole

Moment important astăzi, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara.

Conducerea instituţiei i-a decernat Mitropolitului Banatului, titlul deDoctor  Honoris Causa, pentru implicarea de care a dat dovadă, de-a lungul timpului, în sprijinirea sistemului educational.

CITEŞTE ŞI: Sinucidere la Spitalul Judeţean Arad! Un angajat s-a aruncat în gol, de la etajul 5

“Pentru mine este încă o sarcină, încă o datorie la care trebuie să fiu prezent de astăzi. Acest titlu mă obligă să fiu și mai mult alături de școala românească, de orice categorie ar fi ea. Și, după cum bine știți, m-am implicat de ajutorarea grădinițelor și până la ajuta sistemul de învățământ universitar de aici, din Banat. Mulțumesc domnului rector și Senatului, pentru recunoștință. Voi rămâne mai departe alături de conducerea acestei universități, ajutând-o pri tot ceea ce îmi stă în putință, la dezvoltarea ei ca știință, ca știință a pâinii. Pentru că aici, la această universitate, studenții învăță să facă pâine pentru neamul nostru românesc. Și îi îndemn să facă pâinea așa cum au făcut-o maicile noastre, odinioară”, a spus Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

Nu este pentru prima dată când ÎPS primeşte un astfel de titlu.

În urmă cu un an, a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii Vasile Goldiş din Arad.

“Astăzi este o zi irepetabilă, o zi care va rămâne în istoria Universității, ca una dintre cele mai importante. Sunt câteva momente care marchează această universitate, iar unul dintre ele este acela când Majestatea Să Regele Mihai I a semnat actul de naștere al acestei universități, cu 76 de ani în urmă, în 1945. Pe parcursul vieții acestei instituții, alături de studenți și alături de dascăli, am deschis ușile și au intrat pe poarta acestei cetăți de educație, oameni de frunte ai țării, oameni care au făcut cinste locurilor în care au muncit, locurilor în care au trudit și au venit alături de această universitate. Ziua de 6 decembrie 2021 este una extrem de importantă deoarece comunitatea noastră crește cu prezența ÎPS Mitropolitul Banatului’, a declarat Cosmin Popescu, rectorul USAB.

CITEŞTE ŞI: Ne apropiem de 60.000 de decese provocate de COVID! Astăzi au fost raportaţi încă 78 de pacienţi morţi

usab

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.