Skip to main content

Mitropolitul Banatului, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Ştiinţe Agricole

Moment important astăzi, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara.

Conducerea instituţiei i-a decernat Mitropolitului Banatului, titlul deDoctor  Honoris Causa, pentru implicarea de care a dat dovadă, de-a lungul timpului, în sprijinirea sistemului educational.

CITEŞTE ŞI: Sinucidere la Spitalul Judeţean Arad! Un angajat s-a aruncat în gol, de la etajul 5

“Pentru mine este încă o sarcină, încă o datorie la care trebuie să fiu prezent de astăzi. Acest titlu mă obligă să fiu și mai mult alături de școala românească, de orice categorie ar fi ea. Și, după cum bine știți, m-am implicat de ajutorarea grădinițelor și până la ajuta sistemul de învățământ universitar de aici, din Banat. Mulțumesc domnului rector și Senatului, pentru recunoștință. Voi rămâne mai departe alături de conducerea acestei universități, ajutând-o pri tot ceea ce îmi stă în putință, la dezvoltarea ei ca știință, ca știință a pâinii. Pentru că aici, la această universitate, studenții învăță să facă pâine pentru neamul nostru românesc. Și îi îndemn să facă pâinea așa cum au făcut-o maicile noastre, odinioară”, a spus Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

Nu este pentru prima dată când ÎPS primeşte un astfel de titlu.

În urmă cu un an, a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii Vasile Goldiş din Arad.

“Astăzi este o zi irepetabilă, o zi care va rămâne în istoria Universității, ca una dintre cele mai importante. Sunt câteva momente care marchează această universitate, iar unul dintre ele este acela când Majestatea Să Regele Mihai I a semnat actul de naștere al acestei universități, cu 76 de ani în urmă, în 1945. Pe parcursul vieții acestei instituții, alături de studenți și alături de dascăli, am deschis ușile și au intrat pe poarta acestei cetăți de educație, oameni de frunte ai țării, oameni care au făcut cinste locurilor în care au muncit, locurilor în care au trudit și au venit alături de această universitate. Ziua de 6 decembrie 2021 este una extrem de importantă deoarece comunitatea noastră crește cu prezența ÎPS Mitropolitul Banatului’, a declarat Cosmin Popescu, rectorul USAB.

CITEŞTE ŞI: Ne apropiem de 60.000 de decese provocate de COVID! Astăzi au fost raportaţi încă 78 de pacienţi morţi

usab

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.