Skip to main content

Misiune economică în Australia, organizată de CCIAT! Agenții economici din Timiș au prospectat noi piețe de desfacere!

În perioada 12 – 23 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat prima misiune economică multisectorială în Australia, la Melbourne și Sydney.

Obiectivul principal al misiunii a fost prospectarea unei noi piețe de desfacere, identificarea de oportunități de afaceri și investiții și promovarea potențialului de business din România, în vederea stimulării interesului investitorilor australieni.

Au participat 11 companii din Județul Timiș dar și din țară, din diferite sectoare de activitate: construcții, inginerie, instalații electrice; agricultură; energii regenerabile; comerț cu materiale și echipamente sanitare; comerț cu materiale construcții; servicii de deratizare; servicii privind primirea, încărcarea, descărcarea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice, chimice lichide.

Programul profesional a cuprins vizite și discuții de afaceri, la Melbourne și Sydney, după cum urmează:
În data de 16 mai, delegația de afaceri a participat la întâlnirea cu Paul O’Hagan – Senior Regional Manager UK, Europe & Israel și Antoine Chery – Market Leader UK, Europe & Israel din cadrul Global Victoria din Melbourne, unde a fost prezentat mediul de afaceri și climatul investițional din Australia. Companiile românești și-au prezentat domeniul de activitate și interesul pentru piața australiană.

În data de 22 mai, delegația de afaceri a participat la Sydney, la întâlnirea cu Jason Collins – Director General al European Australian Business Council, unde companiile românești au avut ocazia de afla despre oportunitățile de afaceri locale, contextul investițional, taxe și domeniile care oferă oportunități de business companiilor străine pe piața australiană.

În organizarea misiunii economice și a programului profesional, CCIAT a beneficiat de sprijinul E.S. Domnul Radu-Gabriel SAFTA, Ambasadorul României în Australia, și al Consulatului României la Melbourne.

Misiunea economică a fost condusă de Cristina Coroian, Director Cabinet Președinte CCIAT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.