Skip to main content

Miracolul de la Spitalul Victor Babeş! Medicii au întors din morţi o pacientă, care acum le-a trimis o scrisoare emoţionantă

Trei săptămâni petrecute la terapie intensivă, unde a fost conectată la un plămân artificial, şi o revenire spectaculoasă.

De asta a avut parte o femeie care a ajuns la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, în stare gravă, infectată cu virusul AH1N1.

Luminiţa a fost internată pe data de 9 februarie, iar după numai câteva ore, plămânii i-au cedat.

Medicii au transferat-o imediat la ATI, unde au conectat-o la ECMO, plămânul artificial care preia funcţiile respiratorii şi realizează un fel de bypass pulmonar.

CITEŞTE ŞI: Pietoni, spulberați de o mașină, în timp ce traversau strada regulamentar! Șoferul neatent s-a ales cu dosar penal

Apropiaţii femeii s-au gândit la ce este mai rău, dar au sperat, îna dâncul sufletului, într-o minune, care chiar s-a petrecut.

După trei săptămâni, pacienta a fost deconectată de la plămânul artificial, iar încă o lună a avut nevoie doar de venitilare mecanică.

“A fost un caz complex. Viata Luminitei a atarnat de un fir de păr. A fost nevoie de două saptamani de ECMO si de aproape o lună de ventilare mecanică. Mai mult, din cauza unei complicaţii, am cerut intervenţia specialiştilor ORL, iar o echipă condusă de conf. dr. Delia Horhat a venit în ajutorul nostru. Vreau, totodată, să le mulţumesc colegilor de la Şcoala de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Timişoara, condusă de prof. dr. Dorel Săndesc, pentru suportul acordat. Luminiţa este a treia pacientă din acest an care a putut fi salvată folosind tehnica extracorporală de acordare a unui ajutor respirator prelungit, acel plaman artificial”, spune asist. univ. dr. Mirela Porosnicu, medic primar ATI la Spitalul Victor Babeş Timişoara.

Acum, Luminiţa simte că s-a născut a doua oară şi le mulţumeşte pentru asta medicilor care au depus toate eforturile ca să o salveze.

Femeia le-a trimis o scrisoare emonţionantă, în care îşi arată recunoştinţa faţă de ei.

“Timp de trei săptămâni, nu am ştiut nimic. Dar ei au fost permanent, 24 din 24, alături de mine. Şi au făcut o minune. M-au readus la viata! E primavara, e frumos, iar viata pentru mine acum începe. Dumnezeu şi medicii m-au readus la viaţă… Stimă. Recunostinţă. Respect. Pentru “îngerii din Spitalul Victor Babeş.

Dacă Dumnezeu e sfânt / O spun fără temătură / doctorii sunt pe Pământ / oamenii Lui de legătură”, a scris Luminiţa M., în mesajul adresat personalului medical datorită căruia este acum în viaţă.

CITEŞTE ŞI: Italianul acuzat de omor, capturat în România, a bătut un polițist în Arestul IPJ Timiș și a încercat să evadeze

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.

Un bărbat a murit după ce a fost spulberat de o mașină! Polițiștii au început o anchetă

Accident cumplit, soldat cu decesul unui bărbat de 46 de ani! Acesta mergea pe partea carosabilă, când a fost lovit în plin de o mașină.

Mai multe localități din județ rămân fără apă la robinete! Aquatim anunță lucrări la rețele joi și vineri

Aquatim anunță că în zilele viitoare se vor face lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare din mai multe localități din județ.

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.