Skip to main content

Ministrul Românilor de Pretutindeni i-a informat pe elevii din Timișoara despre ce trebuie să facă dacă pleacă în străinătate

TM 2024

Elevii timișoreni, din anii terminali, învățați ce trebuie să facă dacă aleg să studieze sau să muncească în străinătate.

CITEȘTE ȘI: Accident teribil în vestul țării! Un om a murit iar alți patru au ajuns la spital

Ministerul Românilor de Pretutindeni a demarat o campanie ”Informare acasă! Siguranță în lume” care își propune să informeze tinerii asupra drepturilor pe care persoanele care vor să se stabilească în afara granițelor le au în țările membre UE, precum și asupra riscurilor la care se expun odată cu decizia de a munci în străinătate. Campania se derulează în toate județele din țară, iar astăzi a venit rândul elevilor din Timișoara să fie informați despre ceea ce trebuie să facă dacă decid să ia calea străinătății.

”Campania este dedicată tinerilor care doresc să studieze, să muncească sau să călătorească în afara granițelor țării. Înainte de a face acest pas e foarte important să știți anumite lucruri despre țara unde mergeți, despre legislația țării, dacă vă aflați într-o situație delicată să știți că statul vă este alături, la ce numere de urgență puteți să apelați, unde vi se răspunde 24 din 24 de ore, că nu există cost de roaming în Uniunea Europeană. E foarte important să mergeți cu telefonul pe care îl aveți aici, e mult mai accesibil și e foarte important ca niciodată să nu lăsați documentele de identitate în grija altuia, ci în permanență să le aveți la voi”, le-a transmit elevilor prezenți, Natalia Intotero, ministrul Românilor de Pretutindeni. 

CITEȘTE ȘI: Patru victime, după ce două maşini s-au ciocnit violent! Un bărbat a rămas încarcerat

De asemenea, elevii au fost  informați în legătură cu siguranța la locul de muncă, riscurile unor boli profesionale, protecția față de abuz și exploatarea prin muncă sau orice alt tip, susținerea accesului nediscriminatoriu al angajaților români pe piața muncii, precum și numerele de urgență în caz de necesitate.

{gallery}natalia intotero{/gallery}

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Timișoara devine capitala dansului sportiv. În acest weekend găzduiește Campionatul Mondial de Dans Juniori II Standard&Timișoara Open Championship 2024, WDSF Open Standard și Latino Tineret și Adulți și DSE Children Grand Prix.
Timișorenii mai au la dispoziție mai puțin de 10 zile pentru a alege prin vot proiecte propuse de alți timișoreni și care vor fi implementate de Primăria Timișoara.
Muzeul Satului Bănățean Timișoara, va organiza în zilele de 20, 26 și 27 septembrie o serie de proiecții de filme etnografice, destinate publicului larg.
După ce săptămâna trecută președintele ales al Consiliului Județean, Alfred Simonis, anunța obținerea autorizației de desființare a stadionului Dan Păltinișanu, a venit și vestea demarării licitației pentru demolare.
Municipiul Timișoara, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea implementării proiectului „Înnoirea flotei de tramvaie – etapa I“, Cod SMIS 123654.
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, implementează un nou serviciu opțional pentru colectarea deșeurilor vegetale din Timișoara, ca parte a eforturilor Primăriei de a păstra străzile orașului curate și de a oferi cetățenilor o soluție eficientă pentru gestionarea deșeurilor verzi din gospodăriile proprii.