Skip to main content

Patru poliţişti, anchetaţi penal, pentru că dădeau permise de conducere, contra cost. Candidaţii plăteau până la 400 de euro

Au fost descinderi în această dimineaţă, la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Arad, într-un dosar de luare de mită.

Mai exact, procurorii DNA aveau informaţii că poliţiştii care se ocupau de examinarea celor care dădeau examenul pentru permis, cereau şpagă în shimbul unui punctaj de trecere.

CITEŞTE ŞI: Hai să fii părinte pentru unul dintre micuţii abandonaţi în centrele de plasament! DGASPC Timiş organizează un nou curs pentru asistenţi maternali profesionişti

După ce au percheziţionat birourile celor vizaţi şi au ridicat mai multe probe, suspecţii au fost duşi la audieri, iar faţă de patru dintre ei a început urmărirea penală.

Este vorba despre Vasilică-Bogdănel Mironescu – comisar șef de poliție, Daniel Bezergheanu – comisar de poliție, Ioan Ghergheş- inspector principal de poliție și Ionuţ Tiberiu Stoica – agent șef de poliție.

Aceştia sunt acuzaţi că cereau şi primeau între 200 şi 400 de euro de la fiecare candidat examinat.

„În perioada octombrie 2022 – martie 2023, cei patru suspecți menționați anterior, în calitate de polițiști examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Arad, ar fi pretins și primit de la mai mulți candidați la examenul de permis auto (prin intermediul unor instructori auto) sume de bani cuprinse între 200 și 400 de euro pentru a fi ajutați să promoveze proba practică în vederea obținerii permisului de conducere. În concret, candidații la examenul de permis auto ar fi dat sumele respective de bani instructorilor pentru promovarea probei practice, care la rândul lor le-ar fi lăsat în compartimentul portierei dreapta față a autoturismului cu care se desfășura proba practică, iar la finalul probei, înainte de a se da jos din autoturism, polițiștii examinatori ar fi luat sumele astfel lăsate și i-ar fi declarat admiși pe aceștia”, transmite DNA.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.