Migranții nu se lasă! Alte două grupuri de transfugi, oprite la frontieră

Două grupuri de migranți au dat nas în nas cu polițiștii de frontieră! 

16 irakieni și-au încercat norocul de a ajunge în vestul Europei, prin România, însă au fost prinși de polițiștii de frontieră.

Totul s-a întâmplat astăzi, în jurul prânzului. Primul grup a fost oprit de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, care au depistat, pe raza localităţii Clopodia, şapte persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România. 

Persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, așa că au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba despre cetăţeni irakieni, şase bărbaţi si o femeie, cu vârste cuprinse între 23 şi 36 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei, fapt pentru care s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste câmp.

Tot azi, în jurul orei 12.00 poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au descoperit în apropierea localităţii Ticvaniu Mare, 9 cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că este vorba despre cetăţeni irakieni, patru bărbaţi, o femeie şi patru minori, având vârste cuprinse între 2 şi 32 de ani. 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie”, anunță reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Tot în această dimineață un alt grup de 14 persoane, cetățeni sirieni și irakieni, a fost prins în apropierea frontierei cu Serbia, pe raza județului Casaș-Severin.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Zone verzi, spații de ralaxare, terase dar și spectacole pentru copii, teatru și muzică! Zona Sinaia din Timișoara se transformă total!

Piața Mocioni din zona Sinaia își va schimba complet înfățișarea. Municipalitatea lucrează la un proiect de regenerare urbană a zonei.

Presiune scăzută la apă, într-o localitate din județ, în primele zile ale săptămânii viitoare!

Pe 5 și 6 decembrie, între orele 9-14 se vor efectua spălări ale rețelei de distribuție din Lovrin. Pe durata lucrărilor presiunea apei va fi scăzută.

Revoltă printre pieţarii din Timișoara! Majorarea chiriilor şi noile taxe îi scot în stradă

Piețarii din Timișoara se pregătesc de proteste, după ce conducerea societății SC Piețe SA a anunțat majorarea chiriilor cu 20%, începând de anul viitor.

Tragedie pe şosea! Un om a murit, iar alţi 3 au fost grav răniţi, în această dimineaţă

Mai multe echipaje de medici, pompieri şi poliţişti au intervenit în această dimineaţă, la un accident rutier grav, în care au fost implicate o maşină şi o autoplatformă.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.