Skip to main content

Mica Unire, sărbătorită la Timișoara! Vezi programul manifestărilor

Timișorenii, așteptați marți, 24 ianuarie, să sărbătorească Ziua Unirii Principatelor Române!

Evenimentele vor avea loc și în acesta an, în fața Inspectoratului Județean de Poliție, de pe bulevardul Take Ionescu.

Manifestările dedicate Micii Uniri vor începe marți la Timişoara, la ora 10.00. Va fi prezentat onorul, apoi se va saluta drapelul de luptă, după care militarii vor ocupa locul în dispozitiv și va fi intonat Imnul României.

Evenimentele continuă cu un ceremonial religios, după care va avea loc tradiţionala depunere de coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, situată în faţa Inspectoratului de Poliţie.

Ulterior va avea loc o scurtă paradă militară, și tradiționala horă a Unirii.

Marți, 24 ianuarie se sărbătoresc 164 de ani de la Mica Unire. La 24 ianuarie 1859 Moldova se unea cu Țara Românească, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, care a fost ales domnitor al ambelor principate.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.