Medicii de la Spitalul Județean au salvat piciorul unui tânăr de 19 ani, printr-o intervenție chirurgicală realizată în premieră în România!

O nouă premieră națională la Spitalul Județean din Timișoara!

În data de 25 iulie, Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, împreună cu medici radiologi intervenționiști, au înregisatrat o nouă intervenție chirurgicală endovasculară în premieră națională – trombaspirație venoasă iliofemurală, urmată de stentare. 

CITEȘTE ȘI: Accident înfiorător! Patru fete, izbite violent de o mașină. Uneia i-a fost amputat piciorul în urma impactului

Intervenția endovasculară a avut scopul de a debloca o venă importantă din abdomenulunui tânăr, în vârstă de 19 ani, student al Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara.

”În urma unui traumatism inghinal  stâng, suferit de tânăr în cursul unui joc de fotbal, acesta s-a prezentat în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brânzeu” din Timișoara, cu creșterea semnificativă în volum a membrului inferior stâng, absența pulsului și tulburări de sensibilitate și motilitate. Pacientul a fost internat de urgență în Clinica de Chirurgie Vasculară cu diagnosticul de Phlegmasia coerulea  dolens, cea mai gravă formă de tromboză venoasă profundă a membrului inferior”, transmit reprezentanții Spitalului. 

Având în vedere gravitatea extremă a bolii, faptul că blocarea circulatiei venoase a produs și oprirea circulației arteriale, cu risc semnificativ de amputație majoră, medicii au optat pentru aspirația pe cale endovasculară, cu ajutorul unui sistem modern, a cheagurilor de lanivelul venelor, redând astfel permeabilitatea axului venos al membrului inferior stâng. Procedura, finalizată cu montarea unui stent, destinat special pentru sistemul venos, a fost incununată de succes.

CITEȘTE ȘI: Lucrarea artistului vizual Cristian Sida, ”Tort funerar cu glazură de spini”, expusă în orașul Gentioux, Franța!

Până la  recuperarea completă, pacientul va mai urma câteva proceduri, însă acest tip de intervenție, realizat pentru prima dată în România, a oferit acestui tânăr șansa unui tratament echivalent cu cele europene și evitarea producerii unui handicap major.

Materialele necesare interventiei au fost achizitionate în totalitate din fondurile Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a primit aviz favorabil din partea Comisiei de circulație pentru închiderea traficului rutier pe strada Mircea Hoinic.

FOTO Sute de agenţi economici, la seminarul de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedura Fiscală, organizat de CCIAT

Seminar de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, organizat de CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.