Skip to main content

Maternitatea Bega ar trebui să preia și cazuri non-COVID! Reacția directorului: Spitalul nu poate asigura circuite separate. Este un genocid

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Haos în sistemul de sănătate timișean! O ordonanță a Ministerului Sănătății modifică lista spitalelor suport pentru pacienții cu COVID-19.

Conform documentului, Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul CFR au fost scoase de pe listă, rămânând ca spital suport doar Municipalul din Lugoj.

CITEȘTE ȘI: SDM Timișoara se alătură luptei împotriva coronavirusului și donează 100.000 de lei

Totodată, Maternitatea Bega, care se află în subordinea Spitalului Județean, și care a fost desemnat să preia doar cazurile pacientelor infectate cu COVID-19, acum trebuie, confom Ordonanței Ministerului Sănătății, să preia și celelalte paciente neinfectate.

Decizia îl revolta la maximum pe directorul Maternității, Marius Craina, care susține că unitatea nu poate asigura circuite separate pentru pacientele depistate pozitiv și cele sănătoase. Asta din cauza construcției clădirii în care funcționează maternitatea și care nu permite realizarea de culoare separate.

Am trimis o adresă către conducerea Spitalului Județean pe care să o transmită mai departe Ministerului Sănătății, cu privire la schimbarea acelui ordin. Noi nu putem asigura circuite separate pentru pacientele depistate pozitiv și cele negativate. E genocid dacă trebuie să facem asta. Structura clădirii nu ne permite acest lucru. Avem un singur acces spre etaj, casa scărilor, și nu putem să facem circuite separate. Clădirea Maternității Bega are peste 100 de ani, și nu a fost contruită pentru unitate sanitară. Riscul de a se intersecta pacientele pozitive și negative este extrem de mare și nu putem ne asumăm responsabilitatea”, spune directorul Maternității Bega, Marius Craina.

CITEȘTE ȘI: Crește numărul deceselor cauzate de noul coronavirus, în România! Bilanțul oficial: 141 de morți

În momentul de față la Maternitatea Bega sunt tratate pacientele depistate pozitiv. Directorul Marius Craina trage și un semnal de alarmă, și anume spune că nou născuții nu au nicio vină pentru situația în care ne aflăm și că prin decizii pripite micuții pot fi infectați chiar în primele zile de viață.

Acum tratăm pacientele depistate pozitiv cu COVID-19. Vom respecta orice ordin venit de la București, dar nu vom răspunde de ce se va întâmpla. Nu vrem Suceava, nu vrem Arad, nu vrem Deva, să se întâmple la noi.  Avem două leuheze și o gravidă, și cinci nou născuți, în momentul de față. Vom mai primi în cursul zilei de astăzi câteva paciente de la Maternitatea Odobescu. Atrag atenția asupra nou născuților care n-au nicio vină, și astfel le este pusă viața în pericol”, mai spune Craina.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de beneficiar, și Expert Business Center SRL partener, invită angajații din Regiunea Vest la cursuri GRATUITE inovative, special concepute pentru a-și dezvolta abilitățile și a-și crește oportunitățile de carieră.
În calitate de beneficiar și lider de parteneriat, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș invită angajații din Regiunea Vest la cursurile GRATUITE din cadrul Proiectului #Skills4Future.
Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei, marcată anual pe 24 martie, atrage atenția asupra necesitatea combaterii acestei boli infecțioase grave, care rămâne una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial.
Polițiștii timișoreni au fost sesizați în această dimineață, despre faptul că în interiorul unei anexe dintr-un cimitir din oraș, a fost găsit trupul neînsuflețit al unui bărbat.