Skip to main content

Măsuri excepţionale la Catedrala din Timişoara! O măicuţă-medic îi aşteaptă pe enoriaşi, iar un specialist în boli infecţioase le-a vorbit credincioşilor, la slujbă

Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, este preocupat de panica instaurată în ultima perioadă, din cauza coronavirusului.

Tocmai de aceea a decis sî se implice şi el în calmarea populaţiei, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost acela de a aduce un medic specialist, la slujba de duminică, pentru a le vorbi enoriaşilor.

CITEŞTE ŞI: Alertă pe Aeroportul din Timişoara! O femeie a fost izolată, fiind suspectă de coronavirus!

Doctorul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a vorbit despre noul virus, cum se transmite şi care sunt metodele la îndemâna oricui, pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

“Este important ca în această perioadă să nu frecventăm locuri foarte agglomerate şi dacă totuşi trebuie să o facem, să încercăm să ne protejăm cu o mască. Dacă nu găsim măşti, putem folosi un batic. De asemenea, cei care sunt bolnavi de orice viroză, trebuie să fie atenţi, să folosească măşti, pentru a nu împrăştia virusul. De asemenea, dacă suntm într-un loc în care este cineva bolnav, să stăm mai puţin de 15 minute şi dacă se poate, la o distanţă de peste doi metri de acea persoană. S-a constatat că în aceste condiţii, contagiozitatea este mult mai mică.Este foarte important de asemenea, să aerisim cât mai des locurile în care locuim şi lucrăm şi să ne spălăm cât mai des pe mâini cu săpun”, a explicat doctorul Virgil Musta.

De asemenea, el le-a explicat credincioşilor că noul virus nu este chiar atât de periculos precum se crede.

Asta în contextul în care, în România, gripa s-a dovedit a fi mult mai periculoasă, cu o rată mare de deces.

În paralel, mitropoliul Banatului le-a spus credincioşilor că a delegat o măicuţă, care este medic de profesie, să îi ajute pe cei care trec pragul Catedralei.

“Ea va sta acolo, la intrare, şi oricare dintre dumneavoastră, dacă în cursul săptămânii nu aţi apucat să treceţi pe la medicul de familie să îi spuneţi anumite simptome, maica vă stă la dispoziţie. Îi spuneţi ce stare aveţi, iar ea vă va explica spre ce punct sanitar să vă îndreptaţi”, le-a spus mitropolitul Banatului, credincioşilor.

Dar, pentru că noul virus se transmite destul de uşor, în Catedrala Mitropolitană din Timişoara se dezinfectează în permanenţă icoanele.

CITEŞTE ŞI: Intervenţie de urgenţă pe autostradă! Un tir încărcat cu maşini de spălat s-a răsturnat

icoane dezinfectate catedrala

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.