Skip to main content

Maşina viitorului! Specialiştii de la Continental Timişoara în colaborare cu cei de la trinamiX au dezvoltat o tehhologie revoluţionară care recunoaşte şoferul şi face plăţi digitale

O funcție cu care mulți utilizatori sunt deja familiarizați datorită recunoașterii faciale de pe telefoanele inteligente își face acum apariția și la autovehicule.

Continental și trinamiX, unul dintre principalii furnizori de soluții biometrice, ridică interacțiunea dintre șofer și vehicul la un nou nivel.

Ecranul de identificare a șoferului cu o soluție de înregistrare cu cameră integrată reprezintă o inovație mondială.

Această nouă tehnologie a câștigat recent premiul CES Innovation Award 2023 la categoria „Vehicle Tech & Advanced Mobility” la CES 2023 din Las Vegas.

La Mobile World Congress (MWC) 2023, care a avut loc în perioada 27 februarie – 2 martie la Barcelona, display-ul a fost prezentat pentru prima dată în Europa la standul trinamiX.

Afișajul de identificare a șoferului este prima asemenea tehnologie auto din lume pentru interiorul autovehiculului care permite autentificarea fără contact, extrem de sigură și ajută la prevenirea tentativelor de fraudă și furt.

CITEŞTE ŞI: Prinţ şi sultan. O expoziţie de excepţie, care te duce într-o lume demult apusă, la Muzeul Naţional al Banatului

Tehnologia protejează în mod fiabil împotriva furtului de mașini, deoarece vehiculul poate fi pornit numai după autentificarea cu succes a persoanei aflate pe scaunul șoferului.

Aceasta sporește confortul în sectorul auto în multe cazuri, cum ar fi procesele de plată digitală prin intermediul afișajului mașinii la alimentarea cu combustibil, la parcare sau la plata taxelor de drum, precum și la închirierea de mașini.

În plus, tehnologia poate fi utilizată pentru plăți în magazinele de aplicații sau pentru accesul la servicii digitale.

Camera integrată în sistem este utilizată pentru a monitoriza în mod fiabil atenția șoferului, pentru a preveni pericole precum oboseala la volan.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, noul afișaj de identificare a șoferului de la Continental și trinamiX nu necesită senzori suplimentari. Camera este integrată perfect în afișaj, făcând-o invizibilă pentru șofer.

La dezvoltarea aceste soluţii a contribuit şi o echipă din centrul de cercetare și dezvoltare automotive al Continental din Timișoara.

„Identificarea sigură a utilizatorilor de vehicule este o funcție importantă pentru generațiile viitoare de vehicule. Afișajul nostru de identificare a șoferului stabilește noi standarde în ceea ce privește securitatea și confortul”, a declarat Philipp von Hirschheydt, șeful sectorului de activitate User Experience din cadrul Continental.

Autentificarea facială integrată se bazează pe o tehnologie dezvoltată și brevetată de trinamiX.

Aceasta combină recunoașterea facială pentru a verifica identitatea utilizatorului cu un nou tip de detectare a vitalității.

Prin recunoașterea pielii umane, sistemul previne frauda, de exemplu prin intermediul fotografiilor sau al măștilor tridimensionale realiste ale șoferului legitim. Autentificarea facială trinamiX a fost certificată în conformitate cu cele mai înalte standarde de securitate biometrică.

„Continental și trinamiX împărtășesc obiectivul de a îmbunătăți securitatea și confortul pentru consumatori. În calitate de furnizor auto cu experiență și pionier în domeniul tehnologiilor de mobilitate conectată, Continental ne permite să dezvoltăm noi aplicații pentru autentificarea facială trinamiX. Datorită tehnologiei inovatoare de afișare de la Continental, toate acestea merg mână în mână cu un design interior perfect”, explică Wilfried Hermes, director Consumer Electronics North America și Europa la trinamiX.

CITEŞTE ŞI: Patru zile de teatru de tineret în limba germană, la TGST!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.