Skip to main content

Maşina viitorului! Specialiştii de la Continental Timişoara în colaborare cu cei de la trinamiX au dezvoltat o tehhologie revoluţionară care recunoaşte şoferul şi face plăţi digitale

O funcție cu care mulți utilizatori sunt deja familiarizați datorită recunoașterii faciale de pe telefoanele inteligente își face acum apariția și la autovehicule.

Continental și trinamiX, unul dintre principalii furnizori de soluții biometrice, ridică interacțiunea dintre șofer și vehicul la un nou nivel.

Ecranul de identificare a șoferului cu o soluție de înregistrare cu cameră integrată reprezintă o inovație mondială.

Această nouă tehnologie a câștigat recent premiul CES Innovation Award 2023 la categoria „Vehicle Tech & Advanced Mobility” la CES 2023 din Las Vegas.

La Mobile World Congress (MWC) 2023, care a avut loc în perioada 27 februarie – 2 martie la Barcelona, display-ul a fost prezentat pentru prima dată în Europa la standul trinamiX.

Afișajul de identificare a șoferului este prima asemenea tehnologie auto din lume pentru interiorul autovehiculului care permite autentificarea fără contact, extrem de sigură și ajută la prevenirea tentativelor de fraudă și furt.

CITEŞTE ŞI: Prinţ şi sultan. O expoziţie de excepţie, care te duce într-o lume demult apusă, la Muzeul Naţional al Banatului

Tehnologia protejează în mod fiabil împotriva furtului de mașini, deoarece vehiculul poate fi pornit numai după autentificarea cu succes a persoanei aflate pe scaunul șoferului.

Aceasta sporește confortul în sectorul auto în multe cazuri, cum ar fi procesele de plată digitală prin intermediul afișajului mașinii la alimentarea cu combustibil, la parcare sau la plata taxelor de drum, precum și la închirierea de mașini.

În plus, tehnologia poate fi utilizată pentru plăți în magazinele de aplicații sau pentru accesul la servicii digitale.

Camera integrată în sistem este utilizată pentru a monitoriza în mod fiabil atenția șoferului, pentru a preveni pericole precum oboseala la volan.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, noul afișaj de identificare a șoferului de la Continental și trinamiX nu necesită senzori suplimentari. Camera este integrată perfect în afișaj, făcând-o invizibilă pentru șofer.

La dezvoltarea aceste soluţii a contribuit şi o echipă din centrul de cercetare și dezvoltare automotive al Continental din Timișoara.

„Identificarea sigură a utilizatorilor de vehicule este o funcție importantă pentru generațiile viitoare de vehicule. Afișajul nostru de identificare a șoferului stabilește noi standarde în ceea ce privește securitatea și confortul”, a declarat Philipp von Hirschheydt, șeful sectorului de activitate User Experience din cadrul Continental.

Autentificarea facială integrată se bazează pe o tehnologie dezvoltată și brevetată de trinamiX.

Aceasta combină recunoașterea facială pentru a verifica identitatea utilizatorului cu un nou tip de detectare a vitalității.

Prin recunoașterea pielii umane, sistemul previne frauda, de exemplu prin intermediul fotografiilor sau al măștilor tridimensionale realiste ale șoferului legitim. Autentificarea facială trinamiX a fost certificată în conformitate cu cele mai înalte standarde de securitate biometrică.

„Continental și trinamiX împărtășesc obiectivul de a îmbunătăți securitatea și confortul pentru consumatori. În calitate de furnizor auto cu experiență și pionier în domeniul tehnologiilor de mobilitate conectată, Continental ne permite să dezvoltăm noi aplicații pentru autentificarea facială trinamiX. Datorită tehnologiei inovatoare de afișare de la Continental, toate acestea merg mână în mână cu un design interior perfect”, explică Wilfried Hermes, director Consumer Electronics North America și Europa la trinamiX.

CITEŞTE ŞI: Patru zile de teatru de tineret în limba germană, la TGST!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Banat Girls joacă mâine pe teren propriu împotriva liderului din play-out, Gloria Bistrița!

Banat Girls Comloșu Mare întâlnește mâine, în runda a V-a a play-out-ului pe Gloria Bistrița, echipă care joacă bine în această parte a sezonului și care a adunat 4 victorii în tot atâtea meciuri.

Pistoale, săbii, macete și droguri găsite în locuințele unor contrabandiști de țigări! Patru bărbați, duși la audieri!

Contrabandiști de țigări, călcați de mascați! Oamenii legii au descins la 11 adrese ale suspecților, unde pe lângă țigări au mai descoperit arme, muniție, săbii dar și droguri.

Tragedie fără margini! Tată şi fiică, intoxicaţi în propria locuinţă! Doar bărbatul a putut fi salvat

S-a dat alarma aseară, după un apel la 112, care anunţa un miros puternic de gaz, iar la faţa locului au ajuns, de urgenţă, mai multe echipaje de intervenţie.

Descoperă beneficiile crioterapiei, la cel mai modern salon din Dumbrăvița! XCrio este destinaţia perfectă, pentru sănătate și frumusețe

În inima comunei Dumbrăvița, pe strada Petofi Sandor, nr 95, un nou salon de crioterapie își deschide porțile, şi promite o experiență revitalizantă și de ultimă generație pentru toți cei care sunt în căutarea unor metode inovatoare de îmbunătățire a stării de sănătate și de frumusețe.