Skip to main content

Marilen Pirtea, reales în funcția de rector al Universității de Vest din Timișoara!

Profesorul universitar, Marilen Pirtea, a câștigat funcția de  rector al Universității din de Vest din Timișoara, un mandat prevăzut pentru perioada 2023 – 2028.

Pirtea a obținut voturile a 416 de electori ai comunității academice din UVT, reprezentând 72% din numărul total de voturi exprimate în cadrul alegerilor organizate ieri, 11 decembrie 2023.

La alegeri au avut drept de vot 669 de membri ai comunității academice a Universității de Vest din Timișoara, dintre care 621 sunt cadre didactice și cercetători angajați pe perioadă nedeterminată, iar 48 sunt studenți (din Senat și consiliile facultăților).

Tot în cursul procedurii de alegeri care a fost organizată ieri, la UVT a fost desfășurată etapa a II-a, turul I de alegeri pentru mandatele de membru în consiliul facultății, în consiliul pentru studii universitare de doctorat și în Senat. Toate rezultatele finale ale acestui tur de alegeri sunt anunțate pe website-ul uvt.ro, în secțiunea „alegeri”.

Pentru funcția de rector au candidat Marilen Pirtea și Mihai Viorel Putz.

Profesorul universitar Mihai Viorel Putz a obținut 112 voturi, reprezentând 19% din numărul total de voturi exprimate.

De asemenea, în cadrul alegerilor desfășurate pentru funcția de rector al UVT pentru mandatul prevăzut pentru perioada 2023 – 2028 s-au înregistrat și 36 voturi nule, dar și 8 voturi albe.

Aceste alegeri pentru funcția de rector al UVT vor fi validate în proxima ședință a Senatului UVT, conform Metodologiei adoptate. Apoi, conform legii, alegerile vor fi urmate de emiterea ordinului de ministru pentru confirmarea profesorului Marilen Pirtea în funcția de rector al UVT în mandatul 2023-2028.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.