Skip to main content

Două case de tip familial, construite la Găvojdia, pentru copiii din centrele de plasament!

Consiliul Judeţean Timiş a finalizat lucrările pentru construirea a două case de tip familial și înființarea unui centru de zi pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă în Găvojdia.

Fiecare dintre case urmează să găzduiască câte 16 beneficiari, iar centrul de zi va avea 32 de rezidenţi, alături de alţi 10 beneficiari din comunitate. 

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de peste 5,6 milioane de lei, la care Consiliul Judeţean Timiş a contribuit cu suma de peste 1,4 milioane de lei, reprezentând contribuţia proprie şi cheltuielile neeligibile. 

Construim alternative la instituţionalizarea clasică și ne îndreptăm atenția către îngrijirea și ocrotirea copiilor care trec prin trauma abandonului. În foarte scurt timp, cei 67 de beneficiari actuali ai Centrului de Plasament Găvojdia vor beneficia de normalitate și de toate standardele necesare dezvoltării unor copii și a unor tineri pe care îi dorim integrați complet în comunitate„, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș. 

În perioada următoare, DGASPC va realiza activitățile de dotare a centrului și a caselor familiale cu mobilier, veselă, echipamente de uz casnic, precum și transferul beneficiarilor în noile facilități. 

Casele de tip familial au fost proiectate încât să poată deservi copii de toate vârstele, fete și băieți în aceeași casă, pentru care sunt prevăzute următoarele: o cameră de zi, spațioasă, care să poată adăposti toți locatarii, patru dormitoare în fiecare casă, câte un grup sanitar pentru fete și unul pentru băieți, dar și spații pentru duș separate și o spălătorie. Suplimentar va exista un spațiu de studiu, unde copiii să poată învăța împreună.

Pentru aparținători, clădirea dispune de două camere de oaspeți, o baie și două grupuri sanitare, iar pentru personalul de specialitate, de un birou, vestiar, spațiu tehnic, bucătărie și cămară de alimente în vecinătatea casei. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.