Skip to main content

Două case de tip familial, construite la Găvojdia, pentru copiii din centrele de plasament!

Consiliul Judeţean Timiş a finalizat lucrările pentru construirea a două case de tip familial și înființarea unui centru de zi pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă în Găvojdia.

Fiecare dintre case urmează să găzduiască câte 16 beneficiari, iar centrul de zi va avea 32 de rezidenţi, alături de alţi 10 beneficiari din comunitate. 

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de peste 5,6 milioane de lei, la care Consiliul Judeţean Timiş a contribuit cu suma de peste 1,4 milioane de lei, reprezentând contribuţia proprie şi cheltuielile neeligibile. 

Construim alternative la instituţionalizarea clasică și ne îndreptăm atenția către îngrijirea și ocrotirea copiilor care trec prin trauma abandonului. În foarte scurt timp, cei 67 de beneficiari actuali ai Centrului de Plasament Găvojdia vor beneficia de normalitate și de toate standardele necesare dezvoltării unor copii și a unor tineri pe care îi dorim integrați complet în comunitate„, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș. 

În perioada următoare, DGASPC va realiza activitățile de dotare a centrului și a caselor familiale cu mobilier, veselă, echipamente de uz casnic, precum și transferul beneficiarilor în noile facilități. 

Casele de tip familial au fost proiectate încât să poată deservi copii de toate vârstele, fete și băieți în aceeași casă, pentru care sunt prevăzute următoarele: o cameră de zi, spațioasă, care să poată adăposti toți locatarii, patru dormitoare în fiecare casă, câte un grup sanitar pentru fete și unul pentru băieți, dar și spații pentru duș separate și o spălătorie. Suplimentar va exista un spațiu de studiu, unde copiii să poată învăța împreună.

Pentru aparținători, clădirea dispune de două camere de oaspeți, o baie și două grupuri sanitare, iar pentru personalul de specialitate, de un birou, vestiar, spațiu tehnic, bucătărie și cămară de alimente în vecinătatea casei. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.