Skip to main content

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.

Este părerea contestatarilor lui Fritz, printre care se numără şi subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

El a spus, încă de la început, că demolarea construcţiilor de pe strada Cezar este campanie electorală, iar Fritz duce un război imaginar cu clanurile de rromi.

Asta în contextul în care strada respectivă a fost blocată cu mult înainte ca ţiganii de mătase să pună stăpânire centrul Timişoarei.

În plus, Drăgănescu spune că aducerea terenului respectiv înapoi în patrimoniul oraşului a fost impusă de Curtea de Conturi şi crează un precedent periculos, pentru că se poate ajunge la retrocerarea unor obiective de interes public.

“Ideea de recuperare a acestei străzi a venit, de fapt, de la Curtea de Conturi, care, în urmă cu ceva ani, au decoperit într-o hartă veche a orașului, că ar figura strada Cezar. De acolo a venit măsura ordonată și dispusă Primăriei Timișoara, să elibereze strada. Până în ziua de azi nu s-a recuperat. Singurul pericol ar fi, că dacă venim pe aceste hărți foarte vechi ale Timișoarei, vom avea de retrocedat multe intersecții din oraș, multe străzi, multe zone care acum arată complet altfel față de planurile care existau în anii 1940.  Ceea ce se întâmplă acum, în principiu nu este greșit, mai ales că locatarul de aici, de la numărul 38, ce pierde aici, prin lărgirea străzii, va câștiga înspre parc, exact aceeași suprafață, la demolarea actualei cladiri a Horticulturii, deci are exact terenul de sub clădire, și îl va trece în patrimoniul său, automat”, a declarat astăzi, Ovidiu Drăgănescu.

Subprefectul mai spune că predecesorii lui Fritz nu au nicio vină pentru blocarea străzii Cezar, care a fost adusă în situaţia actuală de Miliţia de dinainte de 1989.

“Clădirea arată exact așa, cu aceeași delimitare, de 70 de ani. N-a fost o închidere a ochilor din partea lui Ciuhandu,r espectiv Robu. Acum se apropie campania electorală. E incorect să aruncăm aceste acuze în spatele unor oameni care nu au nicio vină. Efectiv, așa s-a moștenit această zonă, toată. Casa părinților mei, în care locuiesc și eu cu familia și copiii acum, este chiar lipită de clădirea Horticultura, pe care am înțeles că vrea să o demoleze, tot arealul ei și în acest caz există riscul, în cel mai bun caz, să crape clădirea în care locuim, în cel mai rău caz, chiar să se prăbușască”, a mai spus Drăgănescu.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (8)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.