Maratonul de antreprenoriat a adus modele de antreprenori la UVT, un eveniment care a atras sute de participanți din centrul universitar timișorean

Universitatea de Vest a găzduit astăzi un eveniment inedit, Maratonul de Antreprenoriat, care a atras sute de participanți din centrul universitar timișorean.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), cu sprijinul CTP România.

Prezente în dialog, personalitățile invitate reprezintă unele dintre cele mai autorizate voci din domeniul antreprenoriatului, businessului și economiei românești. Printre speackeri s-au aflat Cristina Chiriac, președinta CON, Ana Dumitrache, country-head CTP România, Marius Ghenea, Managing Partner Catalyst Romania, Hildegard Helene Brandl, CEO UNITH2B Architects, Mihaela Mitroi, Managing Partner Global Tax Advice, Nicoleta Munteanu – Entrepreneur, Vicepreședintă CONAF, Adelina Badea, CEO Mobexpert, Anca Flueraș, director zonal retail BCR, Adrian Bădescu, antreprenor și CEO Clinicile Medici’s, Darius Jumanca, antreprenor și CEO Metaltim, Adrian Mariciuc, director general adjunct ADR Vest și Ilian Nistor, regional sales manager Vodafone Business.

În lumea de azi antreprenoriatul nu este un moft, sau o modă, ci este un fundament al culturii societății moderne. Cultura antreprenoriatului este o parte semnificativă a acestui ecosistem din care facem parte, iar UVT se află în avanscena promovării metodelor de dezvoltare antreprenorială în rândul tinerilor”, a transmis rectorul UVT, Marilen Pirtea, în deschiderea Maratonului de antreprenoriat.

Societatea nu a fost pregătită pentru adoptarea educației antreprenoriale, în anii 90. Anul cheie a fost 2007, când ne-am integrat în UE. Mai apoi, am dezvoltat mecanisme de învățare, pentru cele doua segmente care au nevoie de susținere prin politici publice – femeile și tinerii. Avem nevoie de mentorat, mai ales pentru cultura antreprenorială. Din anul 2023, educația antreprenoriala va fi materie de studiu în ciclul gimnazial, un pas important pentru a descoperi vocația tinerilor pentru antreprenoriat. Educația este esențială, iar organizarea la UVT a acestui „Maraton de antreprenoriat” nu este întâmplătoare, pentru că UVT este una dintre cele mai avansate universități în care se promovează cultura antreprenorială, care încurajează studenții să se vadă ca viitori antreprenori perseverenți și talentați”, spune Cristina Chiriac, președinta CONAF.

În practica antreprenorială se regăsește și răspunsul despre provocările profesiilor viitorului, important pentru universitarii și studenții prezenți azi aici. A vorbi despre modele de succes și cariere consolidate, într-o economie deschisă și globalizată, înseamnă să vorbim despre profesiile viitorului”, a declarat Ana Dumitrache, country-head CTP România.

Maratonul de antreprenoriat este o bornă importantă, fixată în Timișoara, utilă pentru educația antreprenorială viitoare a tinerelor generații, un eveniment definit prin cele trei ore și jumătate de prezentări și dialoguri, 13 speakeri invitați, două sesiuni tematice majore și un substanțial salt de cunoaștere.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Captură uriaşă de ţigări! Marfă în valoare de 1,5 milioane de euro, descoperită de poliţiştii de Frontieră

Poliţiştii de Frontieră au oprit în trafic, un tir, în cadrul unei acţiuni de rutină, pe linia combaterii contrabandei su produse accizabile.

5 victime, pentru care şi o fetiţă, într-un accident în care au fost implicate o maşină şi un microbuz

Un accident rutier grav, s-a petrecut în urmă cu puţin timp, la ieşirea din Timişoara spre Arad.

Video: Imagini cumplite din Italia, unde o alunecare de teren a făcut prăpăd! Oameni prinşi sub dărâmături

Ploile abundente din ultimele ore au provocat o alunecare de teren în oraşul Casamicciola Terme din nordul insulei Ischia.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.