Skip to main content

Maraton de spectacole cu peste 200 de artiști, în weekend, lângă Timișoara! Muzică, dans, expoziții, gastronomie, sunt doar câteva dintre surprizele care îi așteaptă pe timișeni

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș propune iubitorilor de tradiție un adevărat maraton folcloric.

Activitățile vor avea loc pe parcursul a peste 14 ore, timp în care timișenii vor avea parte de spectacole de cântece și dansuri, grai bănățean, expoziții de artă populară, meșteșuguri și gastronomie tradițională, toate acestea alături de peste 200 de artiști, participanți în cadrul maratonului.

Evenimentul se întinde pe tot parcursul acestui weekend, iar participarea la spectacolele organizate este gratuită.

Astfel că, sâmbătă, de la ora 13:00, la Căminul Cultural din Giarmata Vii publicul va putea participa la un spectacol folcloric de peste 7 ore cu reprezentanții localităților Voiteg, Găvojdia și Ghiroda.

În aceeași zi, dar cu o oră mai devreme, cei interesați pot vizita și secțiunile Gastronomie și Expoziții – Colecții.

Ziua următoare, duminică, la fel ca în ziua precedentă, evenimentele vor începe de la ora 12:00, cu secțiunile Gastronomie și Expoziții -Colecții, urmând ca de la ora 13:00, să înceapă Festivalul – Concurs Lada cu Zestre. Activitatea se va desfășura în  Sala de Sport din Giarmata, iar în cadrul acesteia vor participa următoarele localități: Giroc, Ghilad și Giamata.

De asemenea, vor fi puse în scenă, într-un spectacol de aproape 500 de minute, spre deliciul publicului, jocuri autentice timișene, cântece și givanul dulce de odinioară.

Spectacolul Ansamblului Profesionist Banatul se va desfășura începând cu ora 15:45, la Giarmata Vii și la Giarmata.

Invitați în recital sunt soliștii Oana și Adrian Stanca, acompaniați de orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca.

Brâul ăl bătrân, ardelene, brâul lui Boldea, brâul lui Mita, brâul ”La căsuța din poiană”, ardeleana roată și jocuri de doi, în coregrafia maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu, vor fi interpretate de dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul.

Juriul festivalului, împărțit pe categorii, este alcătuit din următorii membri:

-Coregrafie: Nicolae Stănescu, Marius Ursu, Peri Vasile, Denis Chira 

-Muzical: Carmen Popovici – Dumbravă, Marius Cîrnu, Remus Vălungan

-Poezie dialectală /Teatru Popular: Felicia Stoian, Adela Popa

-Expoziții /Colecții: Maria Hadiji, Alina Mafa

-Gastronomie: Mărioara Pisat, Nicolaie Tomescu

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.