Skip to main content

Începe proiectarea campusului dual de la Timişoara! Valoarea contractului pentru această etapă este de 65.000 de euro

Primăria Timișoara a semnat contractul de proiectare – faza SF pentru realizarea investiției „Campusul regional integrat pentru învățământ dual Vest Timișoara”.

Investiția se face cu finanțare prin PNRR, iar Primăria pune la dispoziție un teren de trei hectare în Calea Buziașului, va realiza construcția și va asigura co-finanțarea proiectului.

„Campusul Dual este unul din proiectele strategice ale Timișoarei prin care vrem să atragem și să păstrăm în oraș tineri care se califică în diferite meserii care sunt căutate pe piața forței de muncă. Noul campus le va oferi atât spații de cazare și burse, cât și laboratoare și ateliere cu echipamente moderne unde să se pregătească. Mă bucur că acest proiect a adus împreună atât mediul universitar, cât și licee, companii puternice din Timișoara și reprezentanți ai mediului de afaceri”, a spus primarul Dominic Fritz.

Proiectul Campusului Dual de interes regional a câștigat o finanțare în valoare de 20,8 milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C15 – Educație, la care se adaugă o co-finanțare din bugetul local de aproximativ 5,8 milioane de euro.

CITEŞTE ŞI: Investigație avansată pentru detectarea cancerului de prostată, la Spitalul Victor Babeş din Timişoara!

Scopul este de a apropia oferta forței de muncă calificată de nevoile reale ale pieței. Elevii interesați să învețe o meserie vor fi formați aici, cu ajutorul firmelor și al mediului universitar.

Proiectul de campus cuprinde clustere educaționale pre-universitare și universitare, ateliere de practică specializată, spații de cazare, zone de management, bibliotecă, sală de sport, cantină, cafenea, aulă, spațiu de consiliere și orientare profesională, printre altele. Construcțiile vor fi toate eficiente din punct de vedere energetic.

Campusul va avea și zone verzi întinse pe mai mult de un hectar de teren, iar pe lângă construcția propriu-zisă, proiectul mai prevede dotarea atelierelor digitale din cadrul învățământului dual, plata burselor pentru elevi și studenți, precum și măsuri conexe de creștere a calității și vizibilității învățământului dual.

Finanțarea a fost accesată de Consorțiul Regional pentru Învățământ Dual Vest Timișoara, coordonat de Universitatea Politehnica Timișoara – lider de proiect –  constituit special în acest scop și format din 31 de parteneri – Primăria Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Științele Vieții Regele Mihai I Timișoara, Inspectoratul Școlar, 7 licee, 16 companii și 3 asociații ale mediului de afaceri.

CITEŞTE ŞI: Tânără reținută, după ce ea și soțul ei au șantajat un bărbat pentru comiterea unui pretins viol asupra unei minore!

Universitățile din cadrul consorțiului contribuie cu 1,2 milioane de euro din bugetele proprii, iar companiile din cadrul consorțiului cu 1,7 milioane de euro pentru construcția noilor programe de studii și îmbunătățirea condițiilor de practică a elevilor și studenților.

Valoarea contractului de proiectare – faza SF este de aproximativ 64.500 de euro (TVA inclus), iar termenul de elaborare a documentației tehnice este de 4 luni de la emiterea ordinului de începere.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.