Skip to main content

Mâine începe şcoala! Care sunt noile reguli şi când vor trece copiii, în sistem online?

2,8 milioane de elevi revin mâine în bănci, pentru că anul şcolar începe cu participarea fizică acolo unde rata de infectare este mai mică de 6.

La nivel naţional, 2.400 de copii din localităţile care au depăşit acest prag vor face cursurile din faţa calculatorului.

CITEŞTE ŞI:Valul 4 al pandemiei de coronavirus, tot mai agresiv! Peste 2.600 de cazuri noi

În ceea ce priveşte festivităţile din prima zi, acestea sunt permise, însă cu câteva observaţii: să nu dureze mai mult de o oră şi jumătate, să fie în aer liber şi toată lumea să poarte mască.

De asemenea, directorii au responsabilitatea de a asigura distanţarea fizică, motiv pentru care cei mai mulţi au decis să facă festivităţile în sistem hibrid.

Astfel, cei care mâine păşesc pentru prima dată la şcoală vor participa la festivitate, în curtea şcolii, ceilalţi vor urmări evenimentul online, din sala de clasă.

În privinţa cursurilor, se recomandă păstrarea unei distanţe de un metru în elevi, lucru greu de respectat în majoritatea şcolilor.

În momentul în care rata de infectare de la nivelul unei localităţi depăşeşte 6 cazuri la mia de locuitori, cursurile se mută online.

Excepţie fac şcolile speciale, creşele şi grădiniţele, care pot funcţiona în continuare.

CITEŞTE ŞI: Blocaje în trafic, în prima zi de şcoală! Primăria anunţă noi restricţii de circulaţie

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.