Skip to main content

Maia Sandu a ajuns la Timișoara! A avut o întrevedere cu liderul CJT, Alin Nica, și a vizitat expoziția Brâncuși

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va primi, mâine, premiul Timișoara Pentru Valori Europene, în cadrul unui eveniment oficial, organizat la Cinema Timiș.

Maia Sandu a ajuns în această seară, în orașul de pe Bega, unde s-a ăntâlnit cu reprezentanții comunității de basarabeni, dar și cu președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

CITEȘTE ȘI: Dezastrul financiar de la STPT lasă persoanele cu dizabilităţi, fără transport special! Soluţia de compromis, găsită de administraţia Fritz

Cei doi au avut o întâlnire tête-à-tête, la Muzeul Național de Artă, după care au vizitat expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

„Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat cu președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, despre promovarea culturii ca bază pentru o societate sănătoasă și performantă, precum și despre parcursul european al statului moldovean. După întâlnire, cei doi oficiali au vizitat expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” acompaniați de Ovidiu Șandor, Președintele Fundației Art Encounters și comisar al expoziției, Filip Petcu, Directorul MNArT, Tilla Rudel, Directoarea Institutului Francez din România la Timișoara și Doina Lemny, curatoarea lui Brâncuși, care a și facilitat un tur al expoziției”, transmit reprezentanții CJT.

Maia Sandu este prima laureată a Premiului Pentru Valori Europene, instituit anul acesta de Municipiul Timişoara și are o valoare de 30.000 de euro.

Distincția a fost înființată pentru a onora personalităţi recunoscute pe plan internaţional care promovează sau apără valorile europene în interiorul şi în afara Uniunii Europene.

Juriul care a desemnat-o pe Maia Sandu ca primă laureată a premiului este format din personalităţi marcante din ţară şi din diaspora, care promovează valorile europene: Mircea Cărtărescu (Bucureşti), scriitor; Iulia Motoc (Haga), judecător al Curţii Penale Internaţionale; Cristian Măcelaru (Koln), director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei; Simona Miculescu (Paris), Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar, Delegat Permanent al României pe lângă UNESCO; Anca Miruna Lăzărescu (Munchen), regizoare şi scenaristă; Adriana Babeţi (Timişoara), scriitoare şi critic literar.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.