Maia Sandu a ajuns la Timișoara! A avut o întrevedere cu liderul CJT, Alin Nica, și a vizitat expoziția Brâncuși
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va primi, mâine, premiul Timișoara Pentru Valori Europene, în cadrul unui eveniment oficial, organizat la Cinema Timiș.
Maia Sandu a ajuns în această seară, în orașul de pe Bega, unde s-a ăntâlnit cu reprezentanții comunității de basarabeni, dar și cu președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.
Cei doi au avut o întâlnire tête-à-tête, la Muzeul Național de Artă, după care au vizitat expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.
„Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat cu președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, despre promovarea culturii ca bază pentru o societate sănătoasă și performantă, precum și despre parcursul european al statului moldovean. După întâlnire, cei doi oficiali au vizitat expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” acompaniați de Ovidiu Șandor, Președintele Fundației Art Encounters și comisar al expoziției, Filip Petcu, Directorul MNArT, Tilla Rudel, Directoarea Institutului Francez din România la Timișoara și Doina Lemny, curatoarea lui Brâncuși, care a și facilitat un tur al expoziției”, transmit reprezentanții CJT.
Maia Sandu este prima laureată a Premiului Pentru Valori Europene, instituit anul acesta de Municipiul Timişoara și are o valoare de 30.000 de euro.
Distincția a fost înființată pentru a onora personalităţi recunoscute pe plan internaţional care promovează sau apără valorile europene în interiorul şi în afara Uniunii Europene.
Juriul care a desemnat-o pe Maia Sandu ca primă laureată a premiului este format din personalităţi marcante din ţară şi din diaspora, care promovează valorile europene: Mircea Cărtărescu (Bucureşti), scriitor; Iulia Motoc (Haga), judecător al Curţii Penale Internaţionale; Cristian Măcelaru (Koln), director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei; Simona Miculescu (Paris), Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar, Delegat Permanent al României pe lângă UNESCO; Anca Miruna Lăzărescu (Munchen), regizoare şi scenaristă; Adriana Babeţi (Timişoara), scriitoare şi critic literar.
Futui gîtu mami ei de cațea globalistă cu soroș de mîna