Skip to main content

Dezastrul financiar de la STPT lasă persoanele cu dizabilităţi, fără transport special! Soluţia de compromis, găsită de administraţia Fritz

Cu o activitate subvenţionată în proporţie de 95% de la bugetul local şi cu un salariu net de 20.000 de lei pe lună directorul STPT refuză să mai ofere transport special timişorenilor aflaţi în scaune cu rotile sau care au alte probleme medicale grave.

Constantin Cocheci a anunţat Primăria că nu mai poate oferi acest serviciu, din cauză că nu este rentabil, iar societatea are probleme financiare.

În consecinţă, administraţia locală vrea să mute transportul destinat persoanelor cu dizabilități locomotorii, în sarcina Direcţiei de Asistenţă Socială.

CITEŞTE ŞI: Noi restricții, în traficul din Timişoara! Timp de până la patru luni, accesul auto va fi interzis în mai multe zone

Propunerea va fi supusă votului consilierilor locali, care vor trebui să adopte şi un nou regulament de utilizare a tranportului cu mașini adaptate pentru persoane cu dizabilităţi.

Aici sunt incluse şi criteriile pentru selectarea celor care vor beneficia de acest serviciu, pentru că reprezentanţii Primăriei vor să îi trimită cu autobuzul, pe cei mai puţin norocoşi.

“Având în vedere numărul mare de potențiali utilizatori (peste 840 de persoane cu dizabilități încadrate în gradul grav cu asistent personal și peste 2100 persoane cu dizabilități încadrate în gradul grav care primesc indemnizație), precum și faptul că resursele sunt limitate (un număr limitat de mașini adaptate, precum și de personal care poate deservi acest serviciu), dar și faptul că mai mult de jumătate dintre mijloacele de transport în comun din orașul nostru pot fi utilizate de către persoanele cu dizabilități locomotorii, vor fi utilizate următoarele criterii la accesarea serviciului”, se arată în Regulamentul care trebuie adoptat de consilierii locali.

Selecţia se va face în funcţie severitatea dizabilităţii şi scopul deplasării, iar la programări se va răspunde în ordine cronologică.

Pentru ca Direcţia de Asistenţă Socială să poată efectua aceste transporturi speciale, va prelua de la STPT şi cele patru autoturisme adaptate.

CITEŞTE ŞI: Începe încasarea impozitelor şi taxelor locale! Cu cât plătesc timişorenii mai mult, în acest an, faţă de 2023?

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.