Skip to main content

Dezastrul financiar de la STPT lasă persoanele cu dizabilităţi, fără transport special! Soluţia de compromis, găsită de administraţia Fritz

Cu o activitate subvenţionată în proporţie de 95% de la bugetul local şi cu un salariu net de 20.000 de lei pe lună directorul STPT refuză să mai ofere transport special timişorenilor aflaţi în scaune cu rotile sau care au alte probleme medicale grave.

Constantin Cocheci a anunţat Primăria că nu mai poate oferi acest serviciu, din cauză că nu este rentabil, iar societatea are probleme financiare.

În consecinţă, administraţia locală vrea să mute transportul destinat persoanelor cu dizabilități locomotorii, în sarcina Direcţiei de Asistenţă Socială.

CITEŞTE ŞI: Noi restricții, în traficul din Timişoara! Timp de până la patru luni, accesul auto va fi interzis în mai multe zone

Propunerea va fi supusă votului consilierilor locali, care vor trebui să adopte şi un nou regulament de utilizare a tranportului cu mașini adaptate pentru persoane cu dizabilităţi.

Aici sunt incluse şi criteriile pentru selectarea celor care vor beneficia de acest serviciu, pentru că reprezentanţii Primăriei vor să îi trimită cu autobuzul, pe cei mai puţin norocoşi.

“Având în vedere numărul mare de potențiali utilizatori (peste 840 de persoane cu dizabilități încadrate în gradul grav cu asistent personal și peste 2100 persoane cu dizabilități încadrate în gradul grav care primesc indemnizație), precum și faptul că resursele sunt limitate (un număr limitat de mașini adaptate, precum și de personal care poate deservi acest serviciu), dar și faptul că mai mult de jumătate dintre mijloacele de transport în comun din orașul nostru pot fi utilizate de către persoanele cu dizabilități locomotorii, vor fi utilizate următoarele criterii la accesarea serviciului”, se arată în Regulamentul care trebuie adoptat de consilierii locali.

Selecţia se va face în funcţie severitatea dizabilităţii şi scopul deplasării, iar la programări se va răspunde în ordine cronologică.

Pentru ca Direcţia de Asistenţă Socială să poată efectua aceste transporturi speciale, va prelua de la STPT şi cele patru autoturisme adaptate.

CITEŞTE ŞI: Începe încasarea impozitelor şi taxelor locale! Cu cât plătesc timişorenii mai mult, în acest an, faţă de 2023?

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]