Skip to main content

Mai mulți pui de pisică, salvați de polițiști! Individul care i-a abandonat, amendat cu 12.000 de lei

Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.

Totul s-a întâmplat în localitatea Iardaștița ce aparține de Mehadia, unde un trecător a dat peste un sac în care au fost aruncați cinci pisoi, după care a anunțat Poliția.

Oamenii legii, ajunși la fața locului, au găsit bietele animale și le-au încredințat unei asociații pentru protecția animalelor, care se ocupă de tratarea și îngrijirea lor.

Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au dat de urma persoanei care i-a abandonat. Este vorba despre un bărbat de 67 de ani, din județul Mehedinți, care a și fost amendat cu 12.000 de lei, pentru fapta sa.

„Potrivit legii, abandonarea animalelor constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 3.000 și 12.000 de lei. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor sancționează cu fermitate orice încălcare a prevederilor legale în domeniul protecției animalelor, inclusiv abandonarea şi/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului”, transmite IPJ Caraș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.