Skip to main content

VIDEO OPC a pus lacătul pe încă un restaurant din Complexul Studențesc, în urma unui control! Inspectorii au găsit mizerie și produse alterate

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au închis fast-food-ul Roy din Complexul Studențesc din Timișoara, în urma unui control, după ce au găsit aici o mulțime de nereguli.

Inspectorii CJPC, împreună cu polițiștii din cadrul IPJ Timis – SICE, au mers în control la SC Scărlatescu Cătălin jr. SRL (Roy), iar în urma neregulilor constatate au aplicat patru amenzi în valoare totală de 22.000 lei, au oprit definitiv de la comercializare mai multe produse neconforme, au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor și închiderea temporară a unității pe o perioadă de până la 6 luni.

Printre neregulile constatate, la partea de alimentație publică s-au numărat: folosirea unor materii prime care nu respectau condițiile de păstrare impuse de producători, nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor culinare calde și reci (minim 60 grade Celsius pentru mâncarea caldă respectiv maxim 8 grade Celsius pentru sosuri), folosirea unor echipamente de gătire neigienizate, cu depuneri în strat gros de grăsime arsă, utilizarea unor frigidere necurățate, cu resturi alimentare depuse, atât pe pereții frigiderelor, cât și în interiorul chederelor și condiții igienice improprii desfășurării activității.

Totodată, inspectorii OPC au constatat că podul a fost amenajat și folosit la închirierea unor camere către persoane fizice, iar condițiile de cazare sunt total improprii: în baie, sunt montate la dus perdele din material plastic cu porțiuni de mucegai și prezintă un miros puternic de canalizare, iar o ușă de baie era spartă. În două camere au fost identificate ploșnițe atât pe pernă, cât și pe saltea și pe pavement, în jurul patului. Mai multe saltele erau pătate. În afară de două camere, toate celelalte nu au aerisire directă aceasta realizându-se printr-o improvizație pentru aerisirea completă a camerelor.

În plus, agentul economic nu a putut prezenta acordul emis de Primăria Timișoara cu viza pentru anul în curs, autorizația ISU pentru spațiul de cazare, iar autorizația DSVSA Timiș nu este emisă pentru activitatea de restaurant.

De menționat faptul că operatorul a mai fost sancționat pentru această abatere.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.