Skip to main content

Mafia italiană, conexiuni în Timişoara! Cum şi-a întins temuta reţea ‘Ndragheta, tentaculele aici?

Percheziţii ample la Timişoara, în baza unui ordin European de Anchetă, care viza două firme din oraş.

S-a ajuns aici, după ce mai mulţi membri ai temutei reţele mafiote ‘Ndragheta din Italia au fost reţinuţi.

Printre aceştia, şi un bărbat care, printre alte infracţiuni se ocupa şi de spălarea de bani în România.

CITEŞTE ŞI: Încă trei proiecte de modernizare și extindere a iluminatului public stradal, la Timișoara! Zeci de străzi din oraș sunt vizate

“Acesta s-a folosit de interpuși dispuși să-și asume calitatea de titulari ai anumitor bunuri provenite din infracțiuni, în scopul evitării sechestrării acestora (printre care și 2 microhidrocentrale situate în localitățile Feneș și Obreja din România), prin Ordinul European de Ancheta emis de autoritățile judiciare din Germania și Parchetul Bologna – Direcția Districtuală Antimafia, s-a solicitat efectuarea de către autoritățile române a mai multor activități de anchetă penală și a unor percheziții la sediile a două societăți comerciale din Timișoara”, transmite IPJ Timiş.

În urma efectuării perchezițiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente contabile din anii 2017-2021, precum și documente juridice.

De asemenea, au fost identificate mai multe conturi și bunuri imobile ale societăților (2 microhidrocentrale) în vederea aplicării de sechestre.

O femeie a fost condusă la sediul Timișoara, pentru audieri.

CITEŞTE ŞI: Peste 300 de proprietari de terenuri pline cu ambrozie, somați de Primăria Timișoara! Dacă nu iau măsuri riscă amenzi de până la 20.000 de lei

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.