Skip to main content

Lupta împotriva ambroziei începe cu ameninţări la adresa proprietarilor de terenuri din Timişoara! Ce amenzi riscă cei care nu distrug buruienile care provoacă alergie?

Deținătorii de terenuri din Timișoara au timp pana la finalul acestei luni să-și distrugă ambrozia de pe proprietățile lor. În caz contrar, riscă amenzi de pana la 20.000 de lei.

Primăria Timișoara a început acțiunile preventive, de combatere și distrugere a ambroziei, în cadrul cărora polițiștii locali au făcut mai multe verificări la terenuri.

Oamenii legii au depistat mai multe domenii infestate cu ambrozie, astfel că cei 362 de proprietari care au fost găsiți cu nereguli vor fi somați.

Aceștia vor avea la dispoziție întreaga lună pentru distrugerea plantei, înainte de a fi din nou verificați.

În cazul în care suprafețele acoperite de bălării încă persistă, chiar și după avertismente, proprietarii acestora vor fi amendați.

„Persoanele fizice și juridice (proprietari sau deţinători de terenuri, administratori ai drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole) au obligația de a efectua lucrări de combatere a ambroziei. Dacă nu își îndeplinesc această obligație legală, se vor emite avertismente, iar ulterior se vor aplica sancțiuni cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei, în cazul persoanelor fizice și amenzi de la 10.000 lei la 20.000 lei în cazul persoanelor juridice”, transmite Primăria Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.
Deținătorii de terenuri din Timișoara au timp pana la finalul acestei luni să-și distrugă ambrozia de pe proprietățile lor. În caz contrar, riscă amenzi de pana la 20.000 de lei. Primăria Timișoara a început acțiunile preventive, de combatere și distrugere a ambroziei, în cadrul cărora polițiștii locali au făcut mai multe verificări la terenuri. Oamenii legii […]