Skip to main content

Lovitură pentru turiştii care preferă cazările Airbnb! Se interzic asfel de închirieri, într-una dintre cele mai populare destinaţii din Europa!

După restricţiile privind închirierile pe termen scurt impuse în Londra, Amsterdam și Paris, autorităţile dintr-un alt oraş mare din Europa vor să le elimine complet.

Este vorba despre Barcelona, unde cazările Airbnb vor fi interzise până în anul 2029.

„Orașul nu poate permite utilizarea unui număr atât de mare de apartamente pentru activitatea turistică într-o perioadă de dificultate de acces la locuințe și când efectele negative ale suprapopulării turistice sunt evidente,” a anunţat Jaume Collboni, primarul din Barcelona, citat de businessinsider.

Măsura este menită să combată criza locuințelor și creșterea costurilor de închiriere cauzate de turism, astfel că autorităţile din Barcelona nu vor mai emite noi licențe și nu le vor reînnoi pe cele existente.

În prezent, în Barcelona există aproximativ 10.000 de locuințe înregistrate ca închirieri turistice, iar preţul chiriilor au crescut cu 36% între 2018 și 2022.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.