Skip to main content

De neratat! Manfred Spitzer, unul dintre cei mai faimoşi specialişti în neuroştiinţe din lume, vine la Timișoara! Va purta un dialog fabulos despre inteligență artificială şi demență digitală, cu Mihai Morar!

Psihiatrul german Manfred Spitzer vine, luna viitoare, la Timișoara, unde îl întâlnește pe jurnalistul Mihai Morar, într-un dialog de excepție despre mediul digital în societatea secolului 21.

Acesta este unul dintre cei mai faimoși specialiști în neuroștiințe din Europa și printre puținii care denunță public suprautilizarea mediului digital.

În cadrul dialogului cu Mihai Morar, Manfred Spitzer va povesti deschis despre modul în care tehnologia poate afecta serios sănătatea psihică, declanșând declinul mintal, dar și despre cum omul poate ajunge la un echilibru al utilizării unui smartphone, în era inteligenței artificiale.

Manfred Spitzer a studiat medicina, psihologia și filozofia la Universitatea din Freiburg, iar în prezent este profesor de psihiatrie la Universität Ulm, unde conduce, din 1997, Clinica psihiatrică universitară, iar din 2004, Centrul pentru neuroștiințe și învățare. De asemenea, acesta a fost de două ori profesor invitat la Universitatea Harvard și este gazda emisiunii TV săptămânale „Geist und Gehirn” („Minte și creier”), în care prezintă publicului larg rezultatele cercetărilor sale în domeniul neuroștiințelor.

Totodată, el este autorul mai multor cărți, devenite bestselleruri, printre care „Demența digitală”, apărută în 2020, la Editura Humanitas, un semnal de alarmă pentru părinți, profesori și politicieni, despre influența negativă pe care o pot avea mediile digitale asupra memoriei, puterii de concentrare și abilităților cognitive, în special la tineri.

Evenimentul va avea loc pe 6 iulie, la ora 18:00, în sala Operei Naționale Române din Timișoara.

Cei interesați să participe pot cumpăra bilete în format fizic, cu numerar, la Casa de Cultură a Municipiului Timișoara (Str. Miron Costin nr.2) sau online, AICI. Prețul unic al unui bilet este 40 lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.