Skip to main content

Emoții mari pentru peste 5.000 de elevi, din județul Timiș! Mâine are loc prima probă din cadrul Evaluării Naționale

Mai bine de 5.000 de elevi din Timiș se pregătesc pentru primul examen important din viața lor, Evaluarea Națională.

Prima probă are loc mâine la Limba și Literatura Română. Examenul continuă joi cu proba la matematică, iar vineri, vor fi testați la limba maternă, elevii care aparțin minorităților naționale.


În anul școlar 2023-2024 au fost înscriși în clasa a VIII-a 5.959 de elevi, dintre care 5.859 în învățământul de masă și 100 în învățământul special.

Anul acesta elevii din învățământul special nu vor participa la Evaluarea Națională, întrucât, în acest an școlar, niciun părinte nu a depus cerere în acest sens.

Dintre cei 5.859 de elevi din învățământul de masă din judeţul Timiş, la evaluarea națională s-au înscris 5.502.

Conform Inspectoratului Școlar Județean Timiș, motivele pentru care unii elevi nu s-au înscris la Evaluarea Națională din acest an, sunt diverse.

În primul rând, există absolvenți de gimnaziu care se înscriu în învățământul profesional-pentru care nu este obligatorie participarea la aceste examene.

De asemenea, sunt cazuri de elevi corigenți, elevi cu situația școlară neîncheiată, elevi care au fost retrași, care au plecati în străinătate sau elevi cu risc de abandon școlar.

Pe de altă parte există elevi cu nevoi educaţionale speciale și curriculum adaptat, încadrați în învățământul de masă și care nu participă la evaluarea națională decât la cererea scrisă a părintelui sau a reprezentantului legal, iar, pentru cei mai mulți astfel de elevi, nu s-au depus solicitări de înscriere.

De asemenea, în acest an au fost raportate 103 cazuri speciale de susținere a examenului de admitere în ciclul liceal și au primit aprobarea Comisiei Judeţene, după cum urmează: 11 elevi- TSI (tulburări specifice de învățare), 6 elevi-TSA (tulburări de spectru autist), 3 elevi- diabet, 1 elev cu deficiențe de vedere; 1 elev cu diagnostic oncologic, care va susține examenul la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara, iar 1 elev va susține examenul la domiciliu, având școlarizare la domiciliu.

Calendarul Evaluării Naționale de la finalul clasei a VIII-a 2024 este următorul:

  • 11 – 14 iunie 2024: Înscrierea la Evaluarea Națională
  • 14 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Subiectele și baremul de corectare vor fi disponibile pe site-ul subiecte.edu.ro, în fiecare zi cu probă scrisă, începând cu ora 15:00.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.