Skip to main content

Lovitură pentru Sorin Grindeanu! DNA începe urmărirea penală faţă de un apropiat al ministrului Transporturilor

Procurorii DNA anunţă începerea urmăririi penale faţă de doi şefi din CFR pentru abuz în serviciu, uzurparea funcţiei şi instigare la aceste fapte.

Este vorba despre Ion Simu-Alexandru care, în calitate de director interimar al CFR l-a determinat pe Petru Ceşa, director adjunct al CFR, să îi asigure o funcţie de conducere la CFR Timişoara, după expirarea mandatului de la nivel naţional.

Pentru asta, Ceşa a dat două dispoziţii care nu puteau fi emise decât de directorul general.

CITEŞTE ŞI: Politica pumnului în gură dusă de administraţia Fritz: microfoane tăiate, şedinţe online şi dezbateri de faţadă

Una dintre aceste decizii viza numirea lui Ion Simu-Alexandru, director al Regionalei de Căi Ferate Timișoara.

“În cursul lunii aprilie 2022, suspectul Ceșa Petru, în calitatea menționată mai sus, la instigarea celuilalt suspect, și-ar fi arogat atribuțiile funcției de director general al CNCF CFR SA, cu toate că nu deținea această funcție sau o împuternicire în acest sens și a emis două decizii, prin cea de-a doua numindu-l pe Simu-Alexandru Ion la conducerea Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Timișoara. Prin aceste două decizii privind traseul profesional al lui Simu-Alexandru Ion, suspectul Ceşa Petru ar fi urmărit să-i asigure primului stabilitatea unei funcţii de conducere la nivel regional, după încetarea celei de director general interimar al CNCF CFR SA”, transmite DNA.

După ce documentul cu numirea lui Simu în fruntea Regionalei CFR Timişoara a ajuns în spaţiul public, cei doi suspecţi au dat afară o angajată pe care o bănuiau că i-a dat de gol.

Acum, procurorii îl acuză pe Simu de instigare la abuz în serviciu şi instigare la uzurparea funcției, iar lui Ceşa i se aduc acuzaţiile de abuz în serviciu şi uzurparea funcției.

Ion Simu-Alexandru este cunoscut ca fiind un apropiat al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, care l-a impus pe acesta în funcţia de director CFR.

CITEŞTE ŞI: Timișorenii care aleg să își plătească taxele și impozitele online o pot face mult mai ușor! Interfața site-ului Direcției Fiscale a fost schimbată total

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.