Skip to main content

Bani europeni pentru reabilitarea energetică a liceelor Henri Coandă și Alimentar, din Timișoara! Investițiile se ridică la 11 milioane de euro

Au fost semnate contractele de finanțarea prin fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea și modernizarea a două campusuri școlare din nordul Timișoarei.

Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară și Colegiul Tehnic „Henri Coandă” vor avea în total 8 corpuri de clădiri complet reabilitate energetic, cu scopul de a scădea consumul de energie pentru încălzirea clădirilor. 

Transformăm Colegiul Tehnic Coandă și Liceul Alimentar în campusuri verzi, inteligente cu bani europeni, prin Programul Național de Redresare și Reziliență și de la bugetul local. În cele două școli investim 11 milioane de euro, cu tot cu contribuția Primăriei. Fără bani europeni aceste investiții ar fi foarte costisitoare pentru bugetul local și greu de făcut. Practic, la finalizarea lucrărilor, vom avea două licee moderne, cu surse regenerabile de producere a energiei și cu un confort mult sporit pentru elevi, atât în clase cât și la internate. Este un concept pe care îl pregătim și pentru alte școli din Timișoara, cum sunt Colegiul Bănățean, Colegiul de Vest și Liceul Sârbesc”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Reducerea consumului anual de energie termică va fi de cel puțin 50% față de consumul anual specific. Cum ambele campusuri se vor baza și pe panouri solare, aproape 1300 de elevi se vor bucura de acest concept de Campus Școlar Verde.

Proiectele se află în acest moment la faza de elaborare a documentației tehnice, iar termenul de realizare va fi stabilit odată cu aprobarea indicatorilor investiției în Consiliul Local.

Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară va deveni o Școală Verde Inteligentă, conform proiectului, și va beneficia de aproape 4 milioane de euro pentru reabilitarea clădirii de liceu, a internatului și cantinei, în timp ce Colegiul Tehnic Henri Coandă va beneficia de aproape 5 milioane pentru renovarea energetică a 4 corpuri de clădire publică: corp clădire internat, corp clădire corp clădire cantină și corp clădire sală de sport. Renovarea clădirii care cuprinde colegiul și laboratoarele va fi finanțată prin bugetul local.

Valoarea contractelor de finanțare este 22.930.320,21 lei, cu TVA (4.658.078 euro) pentru Liceul de Industrie Alimentară și 19.727.641,40 lei, cu TVA (4.007.484 euro) pentru Colegiul Henri Coandă. Valoarea renovării clădirii colegiu și laboratoare de la Henri Coandă este 12.590.610,94 lei, cu TVA (2.557.663,67).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.