Skip to main content

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Un prim contact cu muzica și instrumentele muzicale l-au avut vineri, când copiii din două case familiale din Timișoara au avut parte de două serenade de chitară inedite. Gândite ca adevărate spectacole-recital și susținute de grupuri talentate de chitară, acestea au adus în atenția celor mici un program bogat de piese folk-rock celebre, menite să le ofere o experiență muzicală unică și plină de emoție.

Cele două evenimente au avut loc la Complexul de Servicii Sociale pentru Intervenții în regim de Urgență în Domeniul Protecției Copilului și la „Casa Andrei” din cadrul Centrului de Servicii Sociale Timișoara. Copiii au participat la o acțiune ce le-a adus deopotrivă distracție și entuziasm, dar a reușit inclusiv să le stârnească curiozitatea și apetitul pentru muzică.

Serenadele au fost urmate de câte un Atelier interactiv de prezentare și testare de instrumente muzicale specifice muzicii rock-folk. Copiii au fost invitați să încerce instrumentele muzicale, să cânte la ele și să învețe lucruri noi.

În aceste zile, în cadrul proiectului Little Main Stage a fost demarat cercul muzical „Pune mâna pe chitară”, un program dedicat de asemenea copiilor din centrele sociale din Timișoara. Cursul este susținut de producătorul de instrumente muzicale Hora Reghin care a donat câte o chitară tuturor copiilor.

Coordonatorul cercului de chitară este artista Lia Burg, recunoscută pe scena muzicală din Timișoara, dar și la nivel național, în urma participării sale la concursul Vocea României, în anul 2019. Solistă și compozitoare, artista are deja experiență în organizarea unor cursuri de chitară și ukulele pentru cei care doresc să se dezvolte pe plan creativ. De această dată, rolul ei va fi acela de mentor și deschizător al drumului spre universul muzicii.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.