Skip to main content

Bătrâni, în pericol! A fost nevoie de intervenţia pompierilor, pentru salvarea a doi pensionari de 74, respectiv 75 de ani

S-a dat alarma, în această dimineaţă, când pompierii de la descarcerare au intervenit pentru deschide uşa unei locuinţe în care un bătrân avea nevoie de ajutor.

Misiunea a avut loc pe strada Petre Păulescu din Salonta, judeţul Bihor, iar în momentul în care salvatorii au intrat în casă, l-au găsit pe pensionarul de 75 de ani, prăbuşit în hol.

Omul, cunoscut cu probleme medicale, era singur în locuinţă şi, cel mai probabil i s-a făcut rău şi a vrut să iasă din casă, pentru a cere ajutor.

CITEŞTE ŞI: Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

A căzut şi a un a mai putut să se ridice, iar medicii care au ajuns la faţa locului i-au acordat primul ajutor, au vrut să îl transporte la spital, însă bărbatul a refuzat.

Un caz similar s-a petrecut cu doar o oră înainte, într-un apartament de pe strada Petre Ispirescu din Oradea.

“Un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea s-a deplasat de urgență, pe strada Petre Ispirescu din municipiu, unde, utilizând echipamentele din dotare, au facilitat accesul echipajului medical în apartamentul indicat de apelant, situat la etajul 3 al unui bloc de locuințe. În momentul pătrunderii în apartament, pompierii au găsit-o pe proprietară, pe jos, în hol, în stare de conștiență, dar prezentând probleme de natură medicală. Femeia, în vârstă de 74 de ani, a fost evaluată și asistată medical de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean”, transmit pompierii bihoreni, care fac apel la cei care au rude vârstnice, să fie atenţi la pericolele în care sunt acestea.

Pentru a preveni o tragedie, ar trebui ca bătrânii să fie vizitaţi cât mai des, să aibă un telefon la îndemână şi chiar să fie supravegheaţi printr-un sistem video.

De asemenea, este recomandată fixarea preşurilor şi a covoarelor cu un suport cauciucat, pentru prevenirea riscului de cădere, plasarea unor covoraşe de cauciuc în interiorul căzii pentru a preveni alunecarea, precum și a unor covoare antiderapante lângă cadă.

CITEŞTE ŞI: Video: Circ în Consiliul Judeţean Timiş! „Bătaie” în bannere şi o înregistrare explozivă, în care fratele lui Alfred Simonis îi ameninţă pe Nica şi Proteasa

Iată şi alte recomandări ale pompierilor:

  • Montați-le benzi led cu senzori de mișcare lângă pat și pe traseul dinspre dormitor spre baie pentru a preveni căderile în timpul deplasărilor nocturne!
  • Instalați detectoare de fum cu alarmă fonică și luminoasă. Majoritatea incendiilor fatale apar atunci când oamenii dorm!
  • Amenajați-le spațiul astfel încât să se poată evacua cu ușurință, în caz de urgență! În cazul în care locuiesc într-o casă cu etaj, amenajați-le o cameră la parter, pentru a le facilita evacuarea!
  • Pregătiți-i! Simulați cu ei exerciții de incendiu pentru a vă asigura că știu ce să facă în cazul unui incendiu la domiciliu!
  • Conștientizați-i cu privire la riscul utilizării lumânărilor și de importanța supravegherii acestora. Oferiți-le alternativa lumânărilor și candelelor electrice!
  • Asigurați-vă că pot deschide toate ușile și ferestrele din casă: încuietorile ar trebui să se deschidă ușor din interior!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.