Skip to main content

Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara, intră în reparații! Lucrările vor dura un an

A fost semnat contractul pentru reabilitarea Liceului Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara.

Lucrările vizează reabilitarea pereților exteriori în mod unitar, hidroizolarea și termoizolarea fațadei, restaurarea tâmplăriei exterioare, folosind același tip de material ca și cel existent. Fiind vorba despre un monument istoric, detaliile arhitecturale vor fi tratate cu mare atenție, pentru a se păstra caracterul arhitectural al imobilului.

Pentru siguranța elevilor, structura de lemn a acoperișului va fi tratată cu substanțe care să îl protejeze de incendii, iar consolidarea întregii structuri a clădirii se va face acolo unde este necesar.

Construcția datează din anul 1903 și nu respectă, în acest moment, cerințele de eficiență energetică.

Una dintre ambițiile noastre este să eficientizăm energetic clădirile școlilor din oraș pentru a crește calitatea condițiilor în care învață elevii. Investiția în zona educației este prioritară, avem deja în lucru reabilitarea totală sau parțială a 6 școli și licee și construcția de noi clădiri la alte 5 unități de învățământ. De asemenea, lucrăm la proiecte tehnice pentru modernizarea altor școli”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz

Reabilitarea termică a fațadelor și a acoperișului va produce economii operaționale de aproximativ 390.000 lei în fiecare an. Astfel, costurile investiției vor fi acoperite în 15 ani, conform documentației, calculele având la bază costurile pentru energie, aferente anului 2020. Având în vedere creșterile semnificative ale costurilor pentru utilități, dacă nivelul lor nu va scădea, valoarea investiției va fi acoperită într-un timp mai scurt.

Valoarea contractului de execuție este de peste 7.7 milioane de lei, iar durata de execuție este de 12 luni.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.