Libertate te iubim! Marșul eroilor pe străzile Timișoarei

| Alex Horvath | | Lasă un comentariu

Se împlinesc 28 de ani de la Revoluție, iar ca în fiecare an, timișorenii demonstrează că nu și-au uitat eroii!

CITEȘTE ȘI: Accident pe bulevardul Take Ionescu, provocat de un șofer beat și fără permis!

În această după amiază sute de oameni au participat în număr mare la evenimentul organizat de suporterii alb-violeți ( Druckeria, Politehnica Timișoara, Peluza Sud Timișoara, Druckeria Albion).

Marșul a pornit ca în fiecare an din Piața Maria, locul de unde s-a aprins scânteia Revoluției. S-a mers  până la Catedrala Mitropolitană unde  cei prezenți au stat câteva minute pentru a aprinde lumânări pe treptele Catedralei, în amintirea eroilor. Coloana a pornit spre Piața Operei și nu s-a oprit decât la cimitirul din Calea Lipovei, unde flacăra Revoluției arde și acum în amintirea celor care și-au dat viața pentru libertate.

Pe tot parcursul marșului, timișorenii au cântat și au strigat sloganuri,pentru a omagia amintirea eroilor Revoluției. 

“Sâmbătă după amiază ne strângem, ca în fiecare an, în Piața Maria, locul în care, în acel Decembrie izbucnea scânteia libertății. Vom păși din nou pe urmele părinților și fraților noștri, sperând la mai bine și păstrând în suflet mereu vie amintirea lor. Altfel Timișoara va fi cuprinsă de uitare și vom fi cu toții complici”, transmit organizatorii.

CITEȘTE ȘI: Impact violent între două mașini, în Timiș! Patru persoane au ajuns la spital

La evenimentul din acest an, au participat și diferite grupuri de suporteri ce susțin echipa națională română de fotbal.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.