Skip to main content

Le-au schimbat înfățișarea! Mai mulți cerșetori din oraș au primit haine noi, au fost spălați și tunși de către asistenții sociali!

20 de oameni ai străzii, descoperiţi de poliţiştii locali din Timişoara, au avut parte de o surpriză de proporţii, după ce au fost ridicaţi de pe domeniul public.

Oamenii legii nu doar că i-au iertat şi nu i-au amendat, dar i-au dus la Complexul de Servicii Sociale ”Sfântul Francisc” de pe Str. Telegrafului, unde li s-a oferit o reîmprospătare a înfățișării.

Cerşetorii au primit haine noi şi curate şi au fost spălaţi şi tunşi, astfel că la final păreau alţi oameni.

Totuși, nu toți oamenii fără adăpost descoperiţi de poliţiştii locali din Timişoara, pe străzile din oraş, au fost la fel de norocoşi.

Un bărbat de 37 de ani a fost depistat de agenţi în timp ce spăla un covor, chiar în stația STPT Gheorghe Barițiu, cu apă de la cișmeaua din apropiere.

Luat la întrebări, a recunscut că o femeie l-a plătit pentru a-i curăța covorul, însă nu a dezvăluit identitatea acesteia. Drept urmare, bărbatul a fost amendat cu 1.000 de lei.

„Poliția Locală Timișoara face din nou apel la cetățeni să nu mai ofere bani cerșetorilor deoarece în acest fel, pe lângă faptul că îi menținem în stradă, vin și din alte zone ale țării știind  că aici ”fac bani” din apelarea la mila publică. Reamintim celor care observă cerșetori sau oameni ai străzii că pot suna la numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale, 0256.968 sau 0256.246.112, pentru ca echipajele noastre să se deplaseze în vederea preluării acestor persoane și predarea lor către centrul social al DAS Timișoara, care face toate demersurile pentru a încerca reintegrarea lor în societate. Acțiunile continuă și în perioada următoare”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.