Skip to main content

Condiții mai bune pentru bebeluşii de la Maternitatea Bega! Nou-născuţii vor beneficia de echipamente de ultimă generație și servicii de screening

Spitalul Județean din Timișoara anunță semnarea unui contract de finanțare pentru un tratament mai bun, dar și pentru diagnosticarea precoce și prevenția bolilor, pentru nou-născuții de la Maternitatea Bega.

Mai exact, 5 din cele 10 paturi de la ATI vor fi complet echipate cu aparatură de ultimă generaţie, dar şi cu aparatură de screening.

Noile dotări sunt absolut necesare pentru tratamentul şi urmărirea evoluţiei bebeluşilor în stare critică.

Obiective specifice:

  1. Creșterea complexității serviciilor medicale pentru pacienții critici nou-născuți prin dotarea completă a 5 paturi ATI astfel încât să corespundă cerințelor specifice din politicile publice de sănătate.
  2. Dotarea cu echipamente medicale de ultima generație a 5 paturi ATI din cadrul maternității Bega, parte integrantă din SCJU Timișoara.
  3. Creșterea accesului egal si echitabil la servicii de screening pentru nou-născuți pentru malformațiile congenitale cardiace prin dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație.
  4. Creșterea gradului de integrare intre diferitele forme de asistență medicală atât la nivelul SCJU Timișoara, cat si la nivelul regiunii Vest: degrevarea presiunii din unitățile medicale de urgenta din Municipiul Timiș, reducerea numărului de spitalizări continue in Regiunea Vest prin promovarea si asigurarea de servicii de prevenție, diagnostic/screeening si monitorizare care conduc la îmbunătățirea stării de sănătate a populației nou-născute si la reducerea cheltuielilor sistemice cu îngrijirea medicală.
  5. Crearea infrastructurii necesare pentru participarea la activitățile de screening neonatal cu impact negativ asupra eficacității sistemului de sănătate din Romania prin rate ridicate ale mortalității evitabile si din cauze tratabile.
  6. Asigurarea unui management eficient al proiectului prin intermediul UIP și al asistenței externe conform resurselor asumate prin cererea de finanțare.
  7. Asigurarea vizibilității proiectului, respectiv campanie de informare si conștientizare a populației privind accesul la serviciile complexe dedicate nou-născuților și de prevenție/diagnostic/screening neonatal și a finanțării nerambursabile in conformitate cu MIV pentru PNRR.

Valoarea totală a proiectului este  4.395.227,10 Lei fără TVA, iar finanțarea provine din fonduri PNRR.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.