La UVT, Cultura este capitală, o săptămână dedicată reflecției la Universitatea de Vest din Timișoara!

Universitatea de Vest din Timișoara pregătit trei evenimente culturale inedite ce vor avea loc în această săptămână.

Primul eveniment va avea loc marți, 1 noiembrie, începând cu ora 18:00, în Aula Magna. Invitatul special este cosmonautul Dumitru Prunariu, primul și unicul român ajuns în spațiu. Evenimentul face parte din seria de conferințe dedicate popularizării științei „Conectați în viitor” și va fi moderat de Mădălin Bunoiu. Prunariu va împărtăși cu publicul povești captivante în cadrul unei teme de neratat: Explorarea cu oameni a lunii, un nou pas uriaș pentru omenire.

Miercuri, 2 noiembrie, de la ora 14:30, Universitatea de Vest din Timișoara organizează o masă rotundă pe tema „TM 2023 pentru tineri” . Întâlnirea se va desfășura în amfiteatrul A01 și va fi inclusă în prima ediție a Timișoara Ideas Fest.

Întrebarea de la care pleacă această întâlnire este: Cum poate cultura să fie mai prezentă în instituțiile de învățământ din Timișoara în contextul Timișoara Capitală Europeană a Culturii? În cadrul mesei rotunde, se va dezbate importanța popularizării culturii în viața liceenilor și modalitățile prin care aceștia pot fi implicați în activitățile culturale organizate în 2023.

Joi, 3 noiembrie 2022, seria de conferințe „Idei care schimbă lumea” continuă cu un eveniment dedicat modului în care sunt folosite datele digitale pentru a lua decizii informate în vederea construirii infrastructurii incluzive și a eficientizării mobilității oamenilor.

Evenimentul, intitulat „Redisigning cities for people – Urban mobiliy analysis and sustainable cities”, se va desfășura în sala A01 și îl va avea ca invitat pe Milan Janosov, Chief Data Scientist la Baoba Insurance și cercetător la Departamentul de Știința Rețelelor și a Datelor de la Universitatea Central Europeană, Austria.

Suntem onorați să avem parte la Universitatea de Vest din Timișoara de numeroase personalități și tematici impresionante. Ne bucurăm că le putem oferi tinerelor generații repere solide și modele de urmat care să le insufle iubirea pentru cultură, știință și implicare civică.”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea.

Aceste evenimente fac parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Timişoara citeşte! Proiect inedit al tineretului social democrat pentru a încuraja lectura

Tinerii din Partidul Social Democrat filiala Timişoara a ieşit astăzi din case, pentru o acţiune de suflet, prin care îşi doresc să crească apetitul pentru lectură.

Captură uriaşă de ţigări! Marfă în valoare de 1,5 milioane de euro, descoperită de poliţiştii de Frontieră

Poliţiştii de Frontieră au oprit în trafic, un tir, în cadrul unei acţiuni de rutină, pe linia combaterii contrabandei su produse accizabile.

5 victime, pentru care şi o fetiţă, într-un accident în care au fost implicate o maşină şi un microbuz

Un accident rutier grav, s-a petrecut în urmă cu puţin timp, la ieşirea din Timişoara spre Arad.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.