La UVT a avut loc deschiderea Conferinței de Vest a Jr. NBA League România

Astăzi, la Universitatea de Vest din Timișoara, a avut loc deschiderea noului sezon din cadrul Jr. NBA League România – Conferința de Vest, o competiție dedicată elevilor din ciclul primar, inclusă în calendarul Jr NBA League România 2023.

În acest eveniment au fost stabilite numele echipelor din NBA ce vor fi atribuite celor 15 școli din Conferința de Vest.

Cele 15 școli sunt grupate în trei divizii ale Conferinței de Vest, denumite în mod similar cu binecunoscuta competiție nord-americană NBA: Northwest, Pacific și Southwest.

La eveniment au participat mai mulți reprezentanți internaționali ai competiției NBA, alături de organizatori și parteneri locali: Nikoloz Tskitisvili (NBA Ambassador), Alvarez Leo Adrian (Jr. NBA league), Nicoleta Wilms (Winsedswiss – partener oficial Jr. Nba League), Carmen Tocală (președintele FRB), Amalia Marchiș (președintele AJB Cluj), Alin Faur (președintele AJB Timiș), Cosmin Hogea (Inspector școlar general adjunct, Inspectoratul Școlar Timiș), Sorin Șipos (SCM Timișoara), Mădălin Bunoiu (prorector UVT), Marin Popescu (director DRMP UVT) și Dragan Petricevic (coordonator Western Conference Jr. Nba League).

Ne bucurăm că noul sezon al Conferinței de Vest Jr. NBA League debutează astăzi la Universitatea de Vest din Timișoara. Competiția Jr. NBA League preia o experiență valoroasă nord-americană și o aduce pe terenurile de baschet ale școlilor din România, pentru elevii din ciclul primar. Acest program oferă un mediu amuzant pentru copii, în care aceștia învață fundamentele și valorile jocului de baschet. Sportivitatea și dezvoltarea armonioasă a copiilor sunt esențiale pentru tot parcursul lor educațional viitor, sunt valori primordiale promovate prin această competiție baschetbalistică, pe care UVT o susține cu entuziasm”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Formatul competiției prevede înscrierea a 30 echipe în cadrul celor două conferințe (Est – Cluj-Napoca și Vest – Timișoara), cu 15 echipe în fiecare conferință, grupate în 3 divizii pe fiecare conferință (cu 5 echipe în fiecare divizie). Sezonul regulat prevede ca fiecare echipă să joace împotriva celorlalte patru echipe inter-divizionare, de cel puțin de două ori (tur-retur), ceea ce înseamnă că fiecare echipă joacă cel puțin 8 jocuri. Mai apoi, în funcție de rezultate, echipele participă la Play-Off-urile Conferinței de Est (Cluj-Napoca) și conferinței de Vest (Timișoara), după care, primele 8 echipe din fiecare conferință, cu cel mai bun punctaj victorii – înfrângeri, vor avansa în finalele Jr. NBA League România.

A treia ediție a Jr. NBA League România a fost precedată, în primele două ediții, de o serie de întâlniri sportive apreciate, în care aproximativ 425 de elevi au beneficiat de un cadru organizat, care are la bază principiul că sportul îi ajută pe copii să fie mai sociabili, îi atrage să lucreze ușor împreună cu ceilalți și să înțeleagă ce înseamnă fair-play-ul. În lume, competiția Jr. NBA League se desfășoară în 22 țări, 60 orașe, antrenând 1050 echipe, 15750 elevi, 2100 antrenori, care dispută 8400 meciuri în sezonul regulat.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Foto şi video: Cel mai instagramabil loc din Timişoara! Tunelul iubirii oferă, în aceste zile, un adevărat spectacol vizual şi olfactiv

În Timişoara, ştii că a venit cu adevărat primăvara, atunci când înfloresc prunii sălbatici din spatele Catedralei.

Transport uriaş de medicamente contrafăcute, oprit de poliţişti! Au fost descoperite mii de cutii cu pastile falsificate

A fost deschisă o anchetă de amploare pentru destructurarea unei reţele care punea în vânzare medicamente care le puteau face bolnavilor, mai mult rău decât bine.

Se reiau lucrările pe drumul spre autostradă, prin Giarmata! Licitaţia a fost câştigată de Strabag

Epopeea lărgirii la patru benzi a drumului care face legătura din Timişoara şi autostrada A1 pare să se apropie de sfârşit, odată cu finalizarea licitaţiei pentru sectorul de după Dumbrăviţa.

Infracțiuni pe bandă rulantă! Un tânăr, drogat și cu permisul suspendat, prins la volanul unei mașini neînmatriculate!

Trei infracțiuni, dintr-un foc! Un tânăr de 34 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic de polițiști, pe Calea Lugojului din Timișoara.

Începe simularea Evaluării Naționale! În Timiș sunt așteptați să participe la testări peste 5.500 de elevi de clasa a VIII-a

Încep emoțiile pentru elevii de gimnaziu din anii terminali. Mâine are loc prima probă scrisă din cadrul simulării Evaluării Naționale.

Nesimțirea l-a costat scump pe un tânăr din Timiș! A fost amendat cu peste 10.000 de lei și a rămas și fără mașină

Un tânăr de 23 de ani a încasat două amenzi, în valoare de peste 10.000 de lei, iar mașina i-a fost confiscată.

FOTO Apariţie surpriză, pe Stadionul Dan Păltinişanu! O vulpe a fost surprinsă în timp ce se plimba nestingherită în tribune

Vizitator neașteptat, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara! Arena închisă de autorități de mai bine de un an, are parte de vizitatori mai puțin obișnuiți. O vulpe a fost surprinsă în timp ce inspecta cu atenție tribunele stadionului.

Zeci de tone de îngrășământ de azot, confiscate de polițiștii timișeni! Au fost întocmite și trei dosare penale

Aproape 70 de tone de îngrășământ de azot, confiscate de polițiștii din Timiș, în urma unor verificări.

Vă pregătiți de curățenia de primăvară? Scăpați gratuit de deșeuri la unul dintre cele patru puncte de colectare ale Retim?

Municipalitatea face apel la timișoreni să folosească punctele de colectare a deșeurilor deschide în oraș.

Continuă acțiunea de plantare la centura verde a Timișoarei! Cei care vor să participe încă se mai pot înscrie

În acest sfârșit de săptămână Asociația Verde de Banat va continua acțiunea de plantare la centura verde a Timișoarei, în zona din spatele Pieței Mehala, înspre podul de la ieșirea din oraș către Săcălaz.

Atac în apropierea unui loc de joacă din Timișoara! Un copil a fost lovit și jefuit! Mama acestuia a alertat Poliția

Scene șocante în apropierea unui parc din Timișoara! Un copil a fost tâlhărit în miezul zilei.

Anunţ de ultimă oră, privind Centura de sud a Timişoarei! Când va fi gata şoseaua?

Începe un nou episod din epopeea Variantei de ocolire a Timişoarei, prin zona de sud. Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp, de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

FOTO Palatul Apelor din Timișoara își deschide porțile și își întâmpină vizitatorii cu o expoziție realizată de artiști locali

Administrația Bazinală de Apă Banat organizează pentru prima dată de când Palatul Apelor a fost restaurat un eveniment cultural, pentru a marca anul Timișoarei – Capitală Culturală Europeană și sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei.

TNTm deschide Anotimpurile FEST-FDR cu spectacolul BROS de Romeo Castellucci!

În anul Capitalei Europene a Culturii, Teatrul Național din Timișoara deschide Anotimpurile FEST-FDR vineri, 31 martie.

100.000.000 de lei, pentru Colterm! Consilierii locali votează săptămâna viitoare, achitarea în avans, a subvenţiilor pentru energia termică

Pe ultima sută de metri, autorităţile locale au agreat soluţia propusă de administratorul judiciar şi cel special de la Colterm, pentru evitarea falimentului.

Liceului Shakespeare din Timişoara intră în şantier! Va fi refăcut acoperişul

A fost semnat contractual pentru refacerea acoperişului de la Liceul Teoretic „William Shakespeare” din Timişoara, în valoare de 378.377,62 lei plus TVA.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.