Skip to main content

La Timișoara se construiește o nouă maternitate! Lucrările ar putea începe anul viitor!

O nouă maternitate va fi construită la Timișoara, iar lucrările efective ar putea începe în toamna lui 2019.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: O bătrână a ars de vie în propria casă! Cum s-a petrecut tragedia?

Anunțul a fost făcut astăzi de liderul CJ Timiș, Călin Dobra, iar investiția va fi realizată din fonduri europene. Finanțarea a fost obținută de Consiliul Județean Timiș pe Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria, în parteneriat cu Spitalul de Pediatrie din Szeged. 

La momentul semnării contractului de finanțare vom realiza Studiul de Fezabilitate. După realizarea Studiului de Fezabilitate va urma proiectarea și execuția, sperăm ca în anul 2019 să începem lucrările efectiv. Acest proiect s-a câștigat pe baza unei note conceptuale și a unui studiu de oportunitate. Studiul de fezabilitate pe care îl vom realiza ne va spune în continuare o perioadă în care se va realiza lucrarea”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

maternitate 5

Noua maternitate va fi construită pe o suprafață de 5.000 mp, în apropiere de Casa Austria.

Este de o importanță capitală pentru secția de obstetrică-ginecologie și neonatologie. Noul amplasament va respecta toate normele europene. Noua maternitate respectă actuala structură a Maternității Bega. Am ținut neapărat ca viitoarea maternitate să includă și compartimentul de reproducere umană asistată, pentru că în 1995, la Maternitatea Bega din Timișoara s-a realizat prima fertilizare in vitro din România, a fost o premieră națională. Este o veste extraordinară pentru toate pacientele care ni se adresează, și, de asemenea, pentru întreg personalul medical”, a spus managerul Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina.

CITEȘTE ȘI: Polițiști înjurați și amenințați cu moartea, în plină stradă, de un recidivist! Au intervenit mascații

Valoarea proiectului se ridică la 12 milioane de euro.

{gallery}metrnitate noua{/gallery}

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.

Zeci de evenimente dedicate Revoluției, în luna decembrie, la Timișoara! Vezi aici programul

Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Timișoara, împreună cu asociațiile de revoluționari și cu alți parteneri locali, organizează luna aceasta o serie de evenimente dedicate Revoluției.

Trei zile de evenimente culturale, marca UVT, în weekendul ce marchează închiderea TM2023

Începând de astăzi și până duminică, inclusiv, Timișoara marchează închiderea programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.