La Timișoara se construiește o nouă maternitate! Lucrările ar putea începe anul viitor!

O nouă maternitate va fi construită la Timișoara, iar lucrările efective ar putea începe în toamna lui 2019.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: O bătrână a ars de vie în propria casă! Cum s-a petrecut tragedia?

Anunțul a fost făcut astăzi de liderul CJ Timiș, Călin Dobra, iar investiția va fi realizată din fonduri europene. Finanțarea a fost obținută de Consiliul Județean Timiș pe Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria, în parteneriat cu Spitalul de Pediatrie din Szeged. 

La momentul semnării contractului de finanțare vom realiza Studiul de Fezabilitate. După realizarea Studiului de Fezabilitate va urma proiectarea și execuția, sperăm ca în anul 2019 să începem lucrările efectiv. Acest proiect s-a câștigat pe baza unei note conceptuale și a unui studiu de oportunitate. Studiul de fezabilitate pe care îl vom realiza ne va spune în continuare o perioadă în care se va realiza lucrarea”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

maternitate 5

Noua maternitate va fi construită pe o suprafață de 5.000 mp, în apropiere de Casa Austria.

Este de o importanță capitală pentru secția de obstetrică-ginecologie și neonatologie. Noul amplasament va respecta toate normele europene. Noua maternitate respectă actuala structură a Maternității Bega. Am ținut neapărat ca viitoarea maternitate să includă și compartimentul de reproducere umană asistată, pentru că în 1995, la Maternitatea Bega din Timișoara s-a realizat prima fertilizare in vitro din România, a fost o premieră națională. Este o veste extraordinară pentru toate pacientele care ni se adresează, și, de asemenea, pentru întreg personalul medical”, a spus managerul Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina.

CITEȘTE ȘI: Polițiști înjurați și amenințați cu moartea, în plină stradă, de un recidivist! Au intervenit mascații

Valoarea proiectului se ridică la 12 milioane de euro.

{gallery}metrnitate noua{/gallery}

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Și tu poți fi ajutorul lui Moș Crăciun pentru ca acesta să ajungă la fiecare copil ucrainean refugiat în Timișoara!

Asociația LOGS invită timișorenii cu inima mare, să se alăture campaniei de strângere de cadouri pentru cei 320 de copii din Ucraina care locuiesc în prezent în Timișoara.

Încă 12 milioane de euro, pentru transportul public din Timişoara! Primăria a câştigat un nou proiect prin PNRR

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat proiectul ”Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante (troleibuze) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, prin PNRR.

Bebeluşii de la Maternitatea Odobescu, lăsaţi în frig, o noapte întreagă! Societatea anunţă că are cărbune şi gaz, dar problema este alta

Administratorul special al Societăţii de Termoficare a Timişoarei anunţă ce stocuri de materie primă are în acest moment, pentru producerea agentului termic.

Moment plin de emoţie, la Timişoara! Un pompier a ieșit din dispozitivul de defilare și și-a cerut iubita în căsătorie

Ziua Naţională a României va avea de acum, o însemnătate deosebită pentru un cuplu din Timişoara.Este vorba despre Andrei, un pompier de la ISU Banat şi iubita lui, Ana-Maria.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.