Skip to main content

ITM Timiș intensifică verificările în zilele caniculare! Angajatorii au o serie de obligații în perioadele cu temperaturi extreme

Inspectorii de muncă din Timiș intensifică verificările pentru a vedea cum respectă legea, agenții economici, pe timp de caniculă.

Mai exact, în perioadele cu temperaturi ridicate extreme, angajatorii trebuie sa asigure o serie de măsuri minimale pentru protecția angajaților. Prin temperaturi ridicate extreme se înțeleg temperaturile exterioare ale aerului, care depășesc +37°C sau, corelate cu condiții de umiditate mare, pot fi echivalate cu acest nivel.

Așadar, pentru ameliorarea condițiilor de muncă, angajatorii trebuie să reducă intensitatea și ritmul activităţilor fizice, să asigurare ventilaţia la locurile de muncă, să alterneze efortul dinamic cu cel static, dar și perioadele de lucru cu cele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.

Totodată, angajtorii trebuie să le asigure angajaților apă minerală, câte 2-4 litri/persoană/schimb, echipamentul individual de protecţie și să le asigure dușuri.

Angajatorii care se află în imposibilitatea de a asigura condiţiile prevăzute mai sus, de comun acord cu sindicatele sau reprezentanţii salariaţilor, vor lua măsuri de reducere a duratei zilei de lucru, eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru (până la ora 11 şi după ora 17), întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă.

Pentru a evita pericolele iminente, ITM Timiș recomandă tuturor angajatorilor să-şi organizeze activitatea respectând drepturile propriilor angajaţi, fără a pierde din vedere faptul că sunt pasibili de a fi sancţionaţi contravențional cu amenzi cuprinse între 1.500 şi 2.500 lei.

Vă reamintim că județul Timiș este astăzi și mâine sub cod portocaliu de temperaturi extreme.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.