Skip to main content

Între 1 octombrie și 7 noiembrie, Timișoara redevine capitala artei contemporane. Începe Art Encounters 2021

TM 2024

Astăzi are loc deschiderea informală a Bienalei Art Encounters 2021. Peste 100 de artiști vor expune în cadrul evenimentului.

Organizate în patru expoziții internaționale, lucrările vor transforma orașul în capitala artei contemporane. Toate expozițiile Bienalei vor putea fi vizitate de public în baza certificatului verde și cu respectarea normelor de siguranță sanitară. Vizitatorilor li se vor pune la dispoziție măști și soluție dezinfectantă, iar accesul în spațiile expoziționale se va face în număr restrâns. 

Publicul va putea vizita gratuit, timp de cinci săptămâni, cele patru expoziții internaționale. Reflectând incertitudinile contextului pandemic, cele două proiecte curatoriale propuse de Mihnea Mircan și Kasia Redzisz vor fi completate de un program complex de proiecții de film, precum și de expoziția istorică Seasons End. Alături de acestea, expoziția invitată, Aripa secretă, curatoriată de Maria Rus Bojan și Bogdan Ghiu și organizată de Fundația Triade și Muzeul Național de Artă Timișoara, va prezenta relația fascinantă dintre poezie și artă contemporană. Expozițiile vor fi prezentate în următoarele spații: ISHO Offices, Pavilionul ISHO, Fundația Art Encounters, Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși”, Muzeul Național de Artă Timișoara, Institutul Francez, Galeria Helios și Centrul Cultural FABER. 

De asemenea, Bienala va organiza un program complex de educație și mediere culturală, realizat în parteneriat cu Asociația Culturală Contrasens, care va fi adaptat noului context epidemiologic și va cuprinde My Art Encounters, un proiect inovator în ceea ce privește metodele de implementare alese în domeniul educației prin cultură. 

Programul weekend-ului de deschidere, 1 – 3 octombrie 2021, se va desfășura într-un format adaptat evoluției recente a pandemiei COVID-19, punând pe primul loc siguranța vizitatorilor și a invitaților din țară și din străinătate care au sosit la Timișoara.

Evenimentele incluse în programul inițial care nu se vor putea desfășura conform normelor în vigoare, precum și cele din cadrul programului de mediere vor fi adaptate ulterior sau transpuse în mediul online.

Programul weekend-ului de deschidere este următorul:

Vineri, 1 octombrie 14:00 Deschiderea Bienalei Art Encounters 2021, cu transmisiune live, în spațiul deschis din arealul ISHO

14:00 – 18:00 Soft opening: Bienala Art Encounters 2021 (accesul se realizează cu certificat verde, purtarea măștii și este permis accesul unui număr limitat de persoane în fiecare spațiu) – ISHO
15:00 Tur ghidat alături de curatoarea Kasia Redzisz și o parte dintre artiștii invitați (Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși” și Fundația Art Encounters) (accesul se realizează cu certificat verde, purtarea măștii și este permis accesul unui număr limitat de persoane în fiecare spațiu) 
15:00 Tur ghidat alături de o parte dintre artiștii invitați – ISHO Offices
16:00 Manuel Pelmuș, „Permanent Collection”, ongoing action (cu Mihai Mihalcea, sound design Ion Dumitrescu) (Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși”) (accesul se realizează cu certificat verde, purtarea măștii, și este permis accesul unui număr limitat de persoane în spațiu)
17:00 – 19:00 Soft opening „Aripa Secretă” la Muzeul Național de Artă Timișoara, alături de curatorii Bogdan Ghiu și Maria Rus Bojan (accesul se realizează cu certificat verde, purtarea măștii, și este permis accesul unui număr limitat de persoane în spațiu)
18:00 Performance – program colateral: VIDEO + RADIO + LIVE (accesul se realizează cu certificat verde, purtarea măștii și este permis accesul unui număr limitat de persoane în spațiu)

Sâmbătă, 2 octombrie

Spațiile expoziționale sunt deschise în intervalul orar 11:00 – 18:00 11:00 Manuel Pelmuș, „Permanent Collection”, ongoing action (cu Mihai Mihalcea, sound design Ion Dumitrescu) (Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși”) (accesul se realizează cu certificat verde, purtarea măștii, și este permis accesul unui număr limitat de persoane în spațiu)

12:00 Tur ghidat alături de curatoarea Kasia Redzisz și o parte dintre artiștii invitați (Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși” și Fundația Art Encounters) (accesul se realizează cu certificat verde, purtarea măștii și este permis accesul unui număr limitat de persoane în fiecare spațiu) 
14:00 Tur ghidat – ISHO Offices, Pavilionul ISHO
16:00 Tur ghidat al expoziției „Aripa secretă” (Muzeul Național de Artă Timișoara)

Duminică, 3 octombrie

Spațiile expoziționale sunt deschise în intervalul orar 11:00 – 18:00 11:00 – 13:00 Tur ghidat „1+2+3+4 O aniversare, busolă pentru viitor” la Galeria Jecza, în prezența curatorului Ami Barak (accesul se realizează cu certificat verde, mască și este permis accesul unui număr limitat de persoane în spațiu)
14:00 Discuție Bogdan Ghiu și Marcel Tolcea, transmisă live online (Muzeul Național de Artă Timișoara)
16:00 Tururi ghidate cu mediatorii bienalei în toate spațiile expoziționale
17:00 Lansarea Catalogului Bienalei Art Encounters 2021, online

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Timișoara devine capitala dansului sportiv. În acest weekend găzduiește Campionatul Mondial de Dans Juniori II Standard&Timișoara Open Championship 2024, WDSF Open Standard și Latino Tineret și Adulți și DSE Children Grand Prix.
Timișorenii mai au la dispoziție mai puțin de 10 zile pentru a alege prin vot proiecte propuse de alți timișoreni și care vor fi implementate de Primăria Timișoara.
Muzeul Satului Bănățean Timișoara, va organiza în zilele de 20, 26 și 27 septembrie o serie de proiecții de filme etnografice, destinate publicului larg.
După ce săptămâna trecută președintele ales al Consiliului Județean, Alfred Simonis, anunța obținerea autorizației de desființare a stadionului Dan Păltinișanu, a venit și vestea demarării licitației pentru demolare.
Municipiul Timișoara, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea implementării proiectului „Înnoirea flotei de tramvaie – etapa I“, Cod SMIS 123654.
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, implementează un nou serviciu opțional pentru colectarea deșeurilor vegetale din Timișoara, ca parte a eforturilor Primăriei de a păstra străzile orașului curate și de a oferi cetățenilor o soluție eficientă pentru gestionarea deșeurilor verzi din gospodăriile proprii.