Skip to main content

Interes uriaş, pentru operele lui Brâncuşi, expuse la Timişoara! Decizia de ultimă oră, luată de organizatori, pentru a creşte accesul vizitatorilor la expoziţie

Au trecut două săptămâni de la deschiderea celei mai importante expoziţii organizate în România, dedicată marelui sculptor Constantin Brâncuşi.

În tot acest timp, zeci de mii de oameni şi-au manifestat interesul pentru acest eveniment intititulat „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Tocmai de aceaa, organizatorii au decis să suplimenteze numărul de bilete disponibile pentru fiecare interval orar.

CITEŞTE ŞI: FOTO: Copaci în loc de umbrele, un pasaj care va lega Castelul Huniade de Piaţa Victoriei şi o imensă zonă pietonală în faţa Catedralei! Proiectul care va schimba radical centrul Timişoarei

Şi asta chiar expoziția a fost planificată pentru a funcționa cu un program zilnic extins, de 10 ore pe zi, față de programul normal al muzeului, de 8 ore.

“La doar două săptămâni de la deschidere, aceasta are deja peste 30.000 de bilete rezervate. Curatoriată de Doina Lemny, expoziția este finanțată de Consiliul Județean Timiș și este organizată de Muzeul Național de Artă din Timișoara, Fundația Art Encounters și Institutul Francez din România, prin filiala sa din Timișoara. Evenimentul face parte din programul oficial „Timișoara 2023: Capitală Europeană a Culturii”. Cele peste 30.000 de bilete rezervate până la acest moment cuprind toate tipurile existente: cele cu tarif întreg, bilete cu reduceri pentru pensionari sau studenți precum și cele gratuite pentru copii sau pentru grupurile școlare. Este de remarcat că școlile și profesorii au planificat deja vizite la muzeu care însumează peste 12.000 de elevi”, transmite Consiliul Judeţean Timiş.

Organizatorii sugerează publicului să țină cont de faptul că biletele online sunt în general epuizate cu două-trei zile înainte, în special în weekend.

Pe lângă biletele care pot fi rezervate online din timp, este disponibil în fiecare dimineață, și un număr limitat de bilete pentru ziua respectivă, care pot fi achiziționate direct de la casieria muzeului.

Este pentru prima dată în România când publicul larg poate admira în cadrul aceleiași expoziții lucrări cu o valoare inestimabilă din patrimoniul universal al artistului, precum: Sărutul, Măiastra, Pasărea în văzduh, Muzele (Dra Pogany și Muza adormită), Somnul, Peștele, Capul de copil, etc.

Sculpturile sunt expuse alături de o selecție atent ghidată de fotografii și fragmente filmate de Constantin Brâncuși.

O altă noutate a acestei expoziții este ghidul audio bilingv produs de Radio România Cultural. Textele poartă semnătura Dariei Ghiu și sunt interpretate de talentații actori Florin Piersic Jr, în limba română, și Ana Ularu, în limba engleză. Accesarea acestui ghid audio este posibilă prin scanarea codurilor QR aflate în sălile de expoziție.

Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” este deschisă până în 28 ianuarie 2024 la Muzeul Național de Artă din Timișoara, iar biletele pot fi achiziționate prin rezervarea prealabilă pe website-ul dedicat brancusi-2023.info sau direct de la casieria muzeului.

Programul de vizitare este de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 20:00.

În zilele de luni și marți, precum și în 24–26 și 31 decembrie 2023 și 1–2 ianuarie 2024 este închis.

Scenografia cu lumină redusă, intimă a expoziției și spațiul limitat permit accesul unui număr limitat de vizitatori, organizatorii estimând o capacitate totală de vizitare, pe toată durata expoziției, de circa 70.000 de intrări.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.