Skip to main content

„Mafioţii” de pe malul Begăi îl acuză pe Fritz că se foloseşte de ei, pentru a câştiga capital electoral: Lumea savurează acest Corrado Cattani al Timişoarei

La aproape şapte luni de când primarul Timişoarei, Dominic Fritz, le-a declarat război proprietarilor de restaurante, ştranduri şi terase de pe malul Begăi, aceştia ies la atac.

Ei spun că demolarile anunţate de edil sunt nejustificate şi nu pot fi puse în practică, mai ales că deciziile instanţelor de judecată, cu care se laudă Fritz, nu sunt definitive şi nici nu vizează integral locaţiile respective.

În cazul Clubului No Name, spre exemplu, judecătorii ar fi dispus doar desfiinţarea unor acareturi, deşi primarul vorbea despre recuperarea întregii suprafeţe de 6.552 de mp, estimată la o valoare de 2,6 milioane de euro.

“Procesul actual, ceea ce nu ştie lumea şi este o minciună a Primăriei, se referă la nişte chestii din interiorul Clubului: două baldachine, un gard, o terasă, o scenă, o toaletă şi un depozit, lucruri care nu necesită autorizaţii de construcţie. Aceste lucruri au fost făcute de noi, pentru îmbunătăţirea activităţii”, a explicat Ovidiu Ciută, unul dintre proprietarii Ştrandului No Name.

Proprietarii de terase, restaurante şi cluburi de pe malul Begăi, au închiriat terenurile pe care îşi desfăşoară activitatea de la Clubul Sportiv Banatul.

Între timp, structura s-a desfiinţat, terenurile au intrat în proprietatea Statului, iar în multe cazuri, Primăria a refuzat să mai elibereze autorizaţii de funcţionare.

CITEŞTE ŞI: Interes uriaş, pentru operele lui Brâncuşi, expuse la Timişoara! Decizia de ultimă oră, luată de organizatori, pentru a creşte accesul vizitatorilor la expoziţie

În alte cazuri, contractele s-au derulat fără probleme iar proprietarii locaţiilor respective au plătit chirie şi impozite.

Eu sunt un chiriaş de bună credinţă. Am investit sute de mii de euro în această clădire. Eu nu am mai plătit chiria în ultimii ani, dar am plătit întreţinerea, am plătit impozitul, chiar şi pentru anul în curs. Am plătit 70 de milioane de lei, în fiecare an. Primăria, dacă susţine că e locaţia lor, să spună cine trebuie să plătească impozitul? Chiriaşul?”, întreabă Miki Vield, proprietarul Terasei Boss.

“Domnul Fritz spune că nu s-a plătit nimic, de 20 de ani. Dânsul nu ştie că s-a plătit? Nu a intrat în posesia acestor acte? Nu le-a văzut?”, spune Ovidiu Ciută, unul dintre proprietarii Clubului No Name.

Însă, cel mai tare îi deranjează pe proprietarii afacerilor de pe malul Begăi faptul că sunt jigniţi în mod repetat de primarul Dominic Fritz.

Edilul i-a numit “interlopi” şi “mafioţi”, iar acum  aceştia se gândesc să îl dea în judecată pentru defăimare.

“Eu nu am furat. De ce mă face interlop, că nu înţeleg? Nu am făcut închisoare decât pentru trecere frauduloasă a frontierei. Am făcut pentru libertatea mea şi pentru libertatea mea, sunt dispus să mai fac (…) Este normal ca un primar ales de timişoreni, neamţ fiind, să iasă să aibă această atitudine? Să iasă toată ziua să ne numească “interlopi”, “hoţi de terenuri”. Eu am un contract (încheiat cu Clubul Sportiv Banatul) valabil până în 2033 (…) Miza este această zonă, malul Begăi. Probabil prietenii lor o vor lua. Toată ziua iese ca o mireasă şi face filmări. Eu, în clădirea asta nu am contruit nimic, doar am investit. Terasa despre care vorbeşte primarul, că el habar nu are ce vorbeşte, a fost construită de Fabrica de Bere, care avea o înţelegere cu Primăria. A fost o construcţie care se demontează, eu am demontat-o. Clădirea despre care spune că vine să o demoleze, este veche de 70 de ani. Nu ştiu dacă era născut el, pe vremea aceea. Să vină să o demoleze”, a mai spus Miki Vield, proprietarul Terasei Boss.

Proprietarii locaţiilor de pe malul Begăi mai spun că tot acest război murdar declanşat de Fritz împotriva lor este o strategie de campanie electorală

“Este o defăimare a noastră, o manipulare a opiniei publice. Suntem victime ale unei campanii electorale premature. Dă bine la presă să spui că te lupţi cu mafioţii. Lumea savurează acest Corrado Cattani al Timişoarei (…) Fişa postului de primar îi permite să ne facă hoţi, interlopi, mafioţi? Nu am furat nimic. Din contră, la Clubul No Name sunt plătite impozite pe clădiri extratabulare. Anul acest, în martie, cu reducere de 10%, am plătit 14.500 de lei”, a explicat Ovidiu Ciută, unul dntre proprietarii Ştrandului No Name.

În luna aprilie, primarul Timişoarei a emis şapte dispoziţii de demolare pentru: Terasa Boss, Clubul Gatsby, fosta bază sportivă Electrometal, Ştrandul Termal ZHH, Terasa şi Ştrandul No Name, Ştrandul Lemon şi Clubul Heaven.

CITEŞTE ŞI: FOTO: Copaci în loc de umbrele, un pasaj care va lega Castelul Huniade de Piaţa Victoriei şi o imensă zonă pietonală în faţa Catedralei! Proiectul care va schimba radical centrul Timişoarei

Edilul susţine că aceste locaţii nu au contracte de concesiune, astfel că proprietarii nu plătesc nicio taxă, iar unele clădiri nu au autorizaţii de construcţie sau de funcţionare şi nici avize ISU de securitate la incendii.

Oamenii de afaceri vizaţi de marea demolare anunţată de Fritz au cerut anularea ordinelor de demolare în instanţă, iar până acum niciuna dintre dispoziţii nu a fost pusă în aplicare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.